Profesor la ASE: 90% din restaurantele din Capitală ar fi închise imediat dacă s-ar face controale

de:
29 ian. 2014
0 Afișari
Profesor la ASE: 90% din restaurantele din Capitală ar fi închise imediat dacă s-ar face controale

Marcel Vulpoi, profesor de contabilitate la ASE, spune că a observat că în Bucureşti trei din zece restaurante „nu oferă bon fiscal, iar la un control mai serios 90% ar fi închise”. Iar patronii care aleg totuşi să ofere bonul fac acest lucru nu pentru că le este frică de lege, ci pentru că le este frică să nu fie furaţi de către angajaţi, scrie businessmagazin.ro.

Conform estimărilor, evaziunea fiscală din 2012 s-a plasat la 13,8% din PIB-ul de 169,4 mld. dolari al României, potrivit calculelor Consiliului Fiscal, pe baza datelor Institutului Naţional de Statistică. Marcel Vulpoi este însă optimist şi crede că se va găsi cândva soluţia prin care toţi consumatorii vor cere bon fiscal.

Marcel Vulpoi este fondatorul firmei de contabilitate şi consultanţă Vulpoi & Toader Management. Dacă în 2004, în anul înfiinţării, firma sa avea o cifră de afaceri de 30.000 de euro, aceasta a ajuns, în 2013, la afaceri de 2,7 milioane de euro, iar încasările de anul trecut au fost cu 10% mai mari faţă de cele din 2012. V&TM este prezentă într-o piaţă estimată la circa 500 de milioane de euro, în care activează alături de PricewaterhouseCoopers (PwC), Deloitte TAX, KPMG, Deloitte Audit TMF România sau BDO Audit. Dacă la nivelul pieţei s-a înregistrat o scădere de circa 10%, V&TM şi-a menţinut creşterea şi în 2013, potrivit lui Vulpoi.

Cookies