FIT CITY

Produsele „Lactate Brădet”, infestate cu E.Coli, RETRASE şi din supermarket-urile AUCHAN

„După ce informațiile au apărut public, Auchan a decis să retragă încă de ieri toate produsele din sortimentație de la furnizorul Brădet, fără ca această măsură să fi fost solicitată de autorități. Vă reamintim, însă, că din declarațiile transmise de domnul Daniel Lupu, director DSV Argeș, lotul cu probleme nu s-a regăsit în hipermarketuri”, se menționează într-un comunicat al Auchan, remis marți AGERPRES.

CITEŞTE ŞI Un supermarket RETRAGE de la vânzare produsele în care ANSVSA a depistat bacteria E.coli

Lanțul de supermarketuri Profi a decis să retragă din magazine produsele de la „Lactate Bradet” în urma anunțului ANSVSA că, în brânza de vaci produsă de această companie, a fost depistată bacteria E.coli.

Inspectorii veterinari au identificat prezența bacteriei E-coli în probe prelevate dintr-un lot de 25 de kilograme de brânză proaspătă de vaci, produsă de o unitate de prelucrare a laptelui din județul Argeș și în probe de pui (spate cu gât) recoltat din frigiderul uneia dintre persoanele implicate în ancheta Ministerului Sănătății, potrivit rezultatelor parțiale anunțate luni de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

ANSVSA a dispus sistarea activității în secția de brânzeturi unde a fost realizată brânza proaspătă analizată, până la elucidarea situației și efectuarea dezinfecției în această secție a spațiilor, utilajelor, ustensilelor și a suprafețelor de lucru. Dezinfecția va fi urmată de recoltarea de teste de sanitație care să ateste eficiența igienizării.

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, a declarat săptămâna trecută, într-o conferință de presă, că a fost identificată cauza îmbolnăvirii copiilor din Argeș — și anume o tulpină de E-coli. El a recomandat ca alimentele să se achiziționeze din surse autorizate, ambalate corespunzător, iar produsele din carne să aibă autorizație sanitar-veterinară.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button