Culmea cosmeticii: Produse pentru îndepărtarea părului facial, care nu pot fi folosite pe faţă. FOTO

de:
11 dec. 2015
8 afișări
Culmea cosmeticii: Produse pentru îndepărtarea părului facial, care nu pot fi folosite pe faţă. FOTO

Printre produsele pe care le pot folosi femeile pentru îndepărtarea părului facial se numără crema depilatoare pentru părul facial de la Avon, din gama Skin So Soft, şi benzile depilatoare pentru părul facial comercializate de Alix Avien sub marca Sesu.

Deşi denumirea lor şi detaliile de pe cutie arată clar că produsele sunt destinate îndepărtării părului facial, în instrucţiunile de folosire se precizează că acestea nu pot fi folosite pe faţă.

Pe cutia cremei depilatoare de la Avon apare următoarea descriere: „Cremă depilatoare pentru faţă. Elimină eficient părul nedorit de pe faţă în aproximativ 2 minute şi jumătate. URMAŢI CU ATENŢIE INSTRUCŢIUNILE DIN INTERIOR”.

În schimb, pe lista de instrucţiuni din interior apare următoarea descriere: „ATENŢIE: Conţine tioglicolat. Conţine substanţe alcaline. A se evita contactul cu ochii. În caz contrar clătiţi imediat cu apă din abundenţă şi cereţi sfatul medicului. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Nu folosiţi pentru faţă, nas sau urechi, sfârcuri, aluniţe, negi, zone foarte sensibile sau orice porţiune de piele inflamată, rănită sau iritată. Aşteptaţi mereu 24 de ore între aplicări. Numai pentru uz extern.

Testaţi înainte de folosire aplicând o cantitate mică pe o porţiune de piele unde se doreşte îndepărtarea părului. Aşteptaţi 24 de ore, dacă nu apar iritaţii în acest interval de timp, puteţi folosi produsul.”

O descriere similară apare şi pe cutia benzilor cu ceară depilatoare Sesu. Astfel, în lista de instrucţiuni de pe cutie apare următoarea descriere: „Acum procedura de epilare e mai uşoasă şi mai rapidă! Sesu benzi cu Ceară Depilatoare pentru Faţă cu răşină, gata de aplicat la rece, aveţi nevoie de doar câteva minute pentru epilare. Raşină din componenţa cerii scade rezistenţa părului, aderă chiar şi pe firele de păr foarte scurte, înlăturând eficient toate firele de păr, lăsând pielea netedă şi catifelată timp de mai multe săptămâni. După aplicare puteţi şterge pielea cu şerveţele pentru curăţare Sesu. (…)

Atenţie:

Citiţi cu atenţie instrucţiunile de utilizare. Benzi cu Ceară Depilatoare pentru faţă cu răşină pot fi aplicate pe mâini, picioare, subraţ şi în zona inghinală.

Nu utilizaţi produsul pe faţă, sâni, zona perinală şi genitală- Nu utilizaţi ceara pe mucoase, vene varicoase, pe pielea cu aluniţe, bubiţe, eczeme, negi, piele iritată sau arsă de soare. Dacă utilizaţi benzi cu ceară depilatoare pentru faţă cu răşină, este necesar să testaţi pe o mică suprafaţă reacţia pielii în conformitate cu instrucţiunile de utilizare. Dacă timp de 24 de ore pielea nu se irită, puteţi utiliza produsul în continuare.”

În instrucţiunile celor două produse de depilare se recomandă clar să nu se folosească produsele pe faţă, deşi denumirea lor şi imaginile de prezentare ale acestor produse indică faptul că acestea se folosesc pe faţă, pentru eliminarea pilozităţii din zona buzelor.

Instrucţiunile celor două produse:

Click pe imagini pentru rezoluţie maximă

Acestea nu sunt singurele produse de igienă personală ale căror instrucţiuni intră în contradicţie cu destinaţia lor de bază. Astfel, în urmă cu câteva luni, o imagine cu eticheta unei sticle de săpun lichid a devenit virală pe internet, după ce pe aceasta a apărut informația conform căreia lichidul irită pielea. Pe eticheta mărcii de săpun respective, care se comercializează în România, apare înscrisul „Provoacă iritarea pielii”.

Producătorul săpunului lichid îi sfătuia astfel pe condumatori: „În caz de contact cu pielea, spălați cu multă apă.

Imaginea a devenit rapid virală pe internet, oamenii întrebându-se dacă acest mesaj este unul potrivit pentru eticheta unui astfel de produs. Mai multe detalii şi imagini aici.

Cookies