Produse lactate expirate, de vânzare într-un hipermarket din Capitală

de:
09 apr. 2012
0 Afișari
Produse lactate expirate, de vânzare într-un hipermarket din Capitală

Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti , au efectuat în data de 7.04.2012, o acţiune de control în unităţi care îşi desfăşoară activitatea în cadrul pieţelor agroalimentare Obor, Gorjului, Moghioroş, Veteranilor, Sudului, şos. Alexandriei.

Au fost verificate unităţi de comercializare a peştelui şi produselor din peşte, pentru neconformităţile constatate referitoare la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreţinerea spaţiilor şi a ustensilelor de lucru, depozitare necorespunzătoare, nerespectarea normelor sanitare veterinare privind trasabilitatea produselor, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.400 lei, fiind reţinută de la comercializare cantitatea de 191 kg peşte.

În Piaţa Moghioroş, inspectorii DSVSA Bucureşti au retras de la vânzare şi dirijat către o unitate de neutralizare cantitatea de 562 kg carne (porc, miel, pasăre) şi ouă, în valoare de 12.300 lei – pentru comercializarea acestora în spaţii neautorizate şi fără documente sanitare veterinare şi au aplicat pentru aceste neconformităţi, o sancţiune contravenţională în valoare de 2.000 lei.

Totodată, în data de 7.04.2012, urmare unei sesizări primite, inspectorii DSVSA Bucureşti au procedat la verificarea unui hipermarket din Municipiul Bucureşti, aplicându-se o sancţiune contravenţională în valoare de 45.000 lei, pentru comercializarea de produse lactate, cu termen de valabilitate expirat. Inspectorii DSVSA nu au dat publicităţii, însă, numele hipermarketului cu pricina.

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti atenţionează populaţia asupra verificării termenului de valabilitate al produselor alimentare, în momentul achiziţionării, consumul acestora după expirarea datei de valabilitate, putând avea implicaţii asupra sănătăţii.

De asemenea, atenţionează asupra riscului achiziţionării produselor alimentare din locuri neautorizare sanitar veterinar sau de la vânzători ocazionali neautorizaţi – care comercializează produse de origine animală şi nonanimală stradal, necontrolate sanitar veterinar.

Cookies