Produse expirate şi depozitate impropriu, descoperite la Piaţa de Gros Antrefrig

de:
04 aug. 2016
3 Afișari
Produse expirate şi depozitate impropriu, descoperite la Piaţa de Gros Antrefrig

La iniţiativa Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti în parteneriat cu Poliţia Română (IGPR) am realizat un control de fond de verificare a respectării condiţiilor de depozitare şi de manipulare a produselor agro-alimentare în complexul en-gros de pe strada Fântânica 36 la Piaţa de Gros Antrefrig din sectorul sector 2. Am identificat mai multe neconformităţi şi încălcări ale legii. Am dispus amenzi, confiscări şi analizăm, inclusiv, posibilitate de a suspenda activitatea întregului complex întrucât trebuie să fie remediate foarte multe aspecte. Este nevoie ca aceia care îşi desfăşoară activitatea aici să aplice reguli conforme cu normele de desfăşurare a activităţii„, a afirmat Adrian Vasile, potrivit Agerpres.

Conform oficialului ANSVSA, în acest complex de depozite au fost găsite la comercializare produse expirate şi depozitate impropriu normelor de siguranţă a alimentelor.

Aveam suspiciuni legate de acest complex de depozite. Am demarat aceste controale pornind de la trasabilitatea alimentară. Am început cu depozitele pentru că ştim cu toţii că de aici se aprovizionează mare parte a restaurantelor. Cam tot ce înseamnă agenţi de alimentaţie publică în Municipiul Bucureşti îşi fac aprovizionarea cu materie primă din astfel de depozite. Am găsit produse expirate, situaţii de depozitare neconformă a produselor prin nerespectarea condiţiilor termice„, a mai precizat Adrian Vasile.

Conform acestuia, controlul a fost dispus prin autosesizare. Inspectorii sanitar-veterinari au confiscat şi o cantitate importantă de băuturi – sucuri, apă minerală, bere, marfă ţinută în soare şi la care riscul de alterare este mare.

Cookies