Produs tradițional, retras din magazine. Clienții sunt rugați să nu consume

25 nov. 2021
1609 Afișari
Produs tradițional, retras din magazine. Clienții sunt rugați să nu consume
Produs tradițional, retras din magazine. Clienții sunt rugați să nu consume. Sursă foto: Captură/ ANSVSA.

O nouă alertă alimentară la noi în țară. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a anunțat, joi, retragerea de la vânzare a unui produs tradițional consumat de mulți români.

Produs tradițional, retras din magazine. Clienții sunt rugați să nu consume, ci să-l distrugă sau să-l aducă în magazinul de unde l-au cumpărat, pentru restituirea banilor.

Produs tradițional, retras din magazine

Jooi, 25 noiembrie 2021, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a transmis informarea pentru consumatori în ceea ce privește rechemarea produsului.

Astfel, ANSVSA anunță că, societatea MARCEL S.RL. a decis să retragă de la comercializare produsul numit TOBA DE PORC, DRAG DE ROMÂNIA, deoarece a fost descoperită prezența bacteriei Listeria monocytogenes.

Te-ar mai putea interesa și: Alertă alimentară. Produs infestat cu o bacterie periculoasă, retras de la vânzare

Acest produs era comercializat în magazinele Carrefour România, iar lanțul de hypermarketuri a decis să retragă de pe piață produsul menționat mai sus. De asemenea, Carrefour România S.A. recheamă de la consumatori produsul cu următoarele date de identificare:

  • Denumirea produsului: TOBA DE PORC DRAG DE ROMÂNIA
  • Codul EAN: 2955660000000
  • Lotul/DLC: 004091121 / 24.12.2021
  • Lotul/DLC : 004121121 / 27.12.2021

Toate persoanele care au cumpărat produsele ce au loturile menționate mai sus de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor sunt rugate să nu consume, ci să le distrugă sau să le returneze în magazinul de unde le-au cumpărat. Banii pe produse vor fi returnați, fără să fie nevoie să prezentați bonul fiscal.

Clienții care au consumat aceste produse din loturile menționate în descriere și care fac febră simplă sau care este însoțită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul și să raporteze acest consum.

Femeile însărcinate, persoanele care au imunitatea scăzută, dar și persoanele vârstnice trebuie să fie atenți în mod deosebit la aceste simptome.

Simptomele menționate mai sus pot sugera listerioza, o boală potențial gravă, care are un timp de incubație de până la opt săptămâni.

„Pentru informații suplimentare, puteți contacta Carrefour România S.A.: clienti@carrefour.com”, transmite Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor – ANSVSA.

Cookies