ARHIVA B365

Producătorul de apă minerală Bilbor a intrat în insolvenţă

„Califică cererea de deschidere a procedurii insolvenţei formulată de creditorul SC Marsim International SRL ca declaraţie de creanţă şi dispune trimiterea sa administratorului judiciar provizoriu pentru a fi analizată. Admite cererea debitorului SC Bilbor Mineral Water SRL (…) În temeiul art. 71 alin. 1 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă deschide procedura generală împotriva debitorului Bilbor Mineral Water SRL”, se arată în soluţia instanţei, citată de ZF. 

Administrator judiciar provizoriu a fost desemnată Casa de Insolvenţă Transilvania, filiala Bucureşti, iar prima şedinţă a adunării generale a creditorilor a fost stabilită pentru 17 aprilie 2015.

Bilbor Mineral Water a fost lansată în 2009 şi presupus o investiţie iniţială în valoare de peste 10 milioane de euro în construcţia unei fabrici în localitatea Bilbor, din judeţul Harghita, la 12 kilometri de Borsec.

Potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor Publice, cifra de afaceri a Bilbor Mineral Water a scăzut în 2013 cu 22% comprativ cu anul anterior, la 7,65 milioane lei (1,73 milioane euro), iar pierderile s-au redus cu 62%, la 1,1 milioane lei (circa 250.000 euro), după ce în anii anteriori înregistrase creşteri.

Pe lângă Bilbor, URBB are în portofoliu mărci de bere precum Tuborg, Carlsberg şi Skol şi sucurile Granini.

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button