Procurorul vrăjitoarelor, condamnat la cinci ani de închisoare

de:
19 iun. 2012
0 afișări
Procurorul vrăjitoarelor, condamnat la cinci ani de închisoare

În acelaşi caz, au fost arestaţi şi doi complici ai acestuia, Marian Cristian Ene, finul procurorului şi Marian Simirianu, acuzaţi de complicitate la luare de mită, anunţă evz.ro.

Bălăşescu a fost reţinut pentru că ar fi cerut 300.000 de euro de la un denunţător, pentru a-l cerceta pe acesta într-un dosar disjuns în care ulterior să adopte o soluţie de scoatere de sub urmărire penală. Marian Simirianu face parte din clanul Cămătarilor, el fiind deja condamnat în două dosare ale fraţilor Ion şi Vasile Balint. Banii ceruţi de procuror erau pentru a scăpa de acuzaţii şi pentru a ridica un sechestru pus pe bunurile unui complice al vrăjitoarelor Vanesa şi Melisa, arestate sub acuzaţia de înşelăciune şi şantaj.

Numele lui Bălăşescu apare şi în dosarul fostului prim-procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria sector 4, Mihai Betelie, arestat şi el pentru fapte de corupţie. Betelie l-ar fi atenţionat pe Bălăşescu că este în vizorul DNA şi că i s-a instalat aparatură de interceptare în birou.

Finul a intermediat şpaga Bălăşescu, prin mai mult SMS-uri interceptate de DNA, a transmis finului său mesaje prin care stabilea o oră de „audiere”, la sediul Parchetului, a unui anume „Sebastian”, în cazul rudelor vrăjitoarelor. El dădea bani pentru împrumuturi cu camătă celor care apelau la rudele vrăjitoarelor. Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă, avocaţii procurorului declarând recurs care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.Finul a intermediat şpaga Bălăşescu, prin mai mult SMS-uri interceptate de DNA, a transmis finului său mesaje prin care stabilea o oră de „audiere”, la sediul Parchetului, a unui anume „Sebastian”, în cazul rudelor vrăjitoarelor. El dădea bani pentru împrumuturi cu camătă celor care apelau la rudele vrăjitoarelor.

Cookies