Procurorul prins băut la volan a fost SUSPENDAT din funcție

de:
03 iun. 2015
1 Afișari
Procurorul prins băut la volan a fost SUSPENDAT din funcție

„In sedinta din data de 3 iunie, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat suspendarea din functie a lui Daniel Timoftei Apostoliceanu, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, ca urmare a trimiterii in judecata pentru savarsirea unei infractiuni cu intentie. Hotararea Sectiei pentru procurori a fost luata in temeiul dispozitiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata cu modificarile si completarile ulterioare si art. 62 alin. (1) lit. a si alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata cu modificarile si completarile ulterioare”, se arata intr-un comunicat al CSM, citat de Hotnews.ro.

El a fost trimis in judecata de Parchetul General pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

Potrivit PICCJ, in noaptea de 4 spre 5 decembrie 2012, dupa ce a consumat bauturi alcoolice, procurorul Apostoliceanu a condus autoturismul proprietate personala pe drumurile publice din municipiul Bucuresti cu o imbibatie alcoolica in sange de 1,90 gr la mie.

Astfel, in jurul orei 2,45, el a fost oprit in trafic de organele de politie rutiera, pe Splaiul Independentei, directia de deplasare a autoturismului fiind dinspre bd. Mihail Kogalniceanu catre bd. Eroilor.

Testat cu aparatul etilotest, s-a constatat ca procurorul prezenta o imbibatie alcoolica de 0,87 mg /l alcool pur in aerul expirat.

Dosarul se va judeca la Curtea de Apel Bucuresti.

Cookies