Procurorul Papici: Dosarul Dragnea a pornit de la informatii coplesitoare din partea serviciilor

de:
16 oct. 2013
0 Afișari
Procurorul Papici: Dosarul Dragnea a pornit de la informatii coplesitoare din partea serviciilor

„Eu eram in concediu in vara lui 2012 cand Daniel Morar (pe atunci seful DNA, n.r.) m-a sunat ca trebuie sa ma intorc neaparat din vacanta caci sunt informatii coplesitoare din partea serviciilor cum ca se pregateste o frauda de proportii la referendum si ca va trebui sa facem o investigatie preliminara. Nu mi-a prea convenit, dar am venit, eram seful sectiei”, afirma Lucian Papici, care a fost revocat recent de procurorul sef Tiberiu Nitu din functia de sef al Sectiei I a DNA.

Papici a explicat ca in analiza dosarului Frauda la referendum au fost angrenati sase procurori, „jumatate din efectivele sectiei I”.

„Dintre acestia cel mai destoinic parea domnul procuror Gheorghe Bocsan, avea o viziune, parea foarte determinat. Incet-incet ceilalti procurori au renuntat sa se implice si a ramas doar colega Mariana Alexandru, adjuncta mea si procurorul Bocsan. Si procurorul Bocsan l-a pus pe Dragnea sub acuzare, a facut invinuiri in dosar, ba chiar i-a zis lui Morar la un moment dat ca oare n-ar trebui sa-l duca pe Dragnea la arestare preventiva! Deci parea foarte determinat sa-si faca bine cercetarea”, explica Lucian Papici cum a decurs intrumentarea acestui dosar.

Papici a precizat ca a ajuns sa preia acest dosar dupa ce Gheorghe Bocsan a dat semne ca nu mai doreste sa continue: „Peste ceva timp insa Morar ma cheama si-mi spune: ‘Vezi ca Bocsan nu vrea sa mearga mai departe, s-a intamplat ceva ciudat cu el, da inapoi’. Bocsan a condus foarte bine dosarul pana la Dragnea, fraudele de la sectiile de votare sunt investigate de el. Dar lipsea clu-ul acestui dosar, cine i-a influentat pe acesti aranjori de la sectiile de votare, implicarea lui Dragnea. La scurt timp chiar Bocsan m-a anuntat ca renunta, pentru motive personale, pe care nu are sens sa le discut aici.

Sa zicem ca si-a pierdut benzina pe parcurs. Eu cred ca mai degraba i-a gaurit cineva rezervorul. Si atunci m-a chemat Morar pe mine sa preiau dosarul, in faza lui cea mai grea, respectiv formularea acuzarii in sarcina lui Dragnea”.

Cookies