RAPORT NECROPSIE. DAN CONDREA a murit din cauza leziunilor traumatice puternice UPDATE

de:
24 mai 2016
4 Afișari
RAPORT NECROPSIE. DAN CONDREA a murit din cauza leziunilor traumatice puternice UPDATE

UPDATE 15.40 Surse autorizate au declarat pentru Ştirile TVR că testul ADN a confirmat faptul că este vorba despre Dan Condrea. Pentru a nu exista niciun dubiu, o firmă autorizată ar fi făcut şi o reconstrucţie facială, care a durat aproximativ trei ore.

UPDATE 14.00. Trupul patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, a fost ridicat de familie de la Serviciul de Medicină Legală Ilfov, după ce, potrivit unor surse din cadrul instituţiei, a fost identificat de partenera sa de viaţă.

Familia lui Dan Condrea a angajat o firmă specializată, care i-ar fi făcut recontrucţie facială, scrie Mediafax. Partenera de viaţă a patronului Hexi Pharma, Uliana Ochinciuc, care a venit luni la sediul Serviciului de Medicină Legală Ilfov, a recunoscut cadavrul ca fiind al lui Dan Condrea. Autopsia în cazul omului de afaceri a fost finalizată, luni, datele preliminare fiind trimise procurorilor. Anchetatorii au cerut şi o analiza ADN, pentru a se stabili cu certitudine că este vorba despre Dan Condrea, test care va fi făcut la Institutul de Medicină Legală Bucureşti, la cererea serviciului judeţean, şi va fi gata în cel puţin două zile, precizează surse IML.

UPDATE 13.25 Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a murit din cauza leziunilor traumatice puternice, cordul era normal, nu avea nicio boală care să ridice problema unui infarct sau care să-i pună viaţa în pericol, a declarat marţi, pentru News.ro, directorul Serviciului de Medicină Legală Ilfov, Bogdan Mălinescu.

Autopsia în cazul Dan Condrea a continuat marți, medicii eliminând, în urma unei analize amănunțite la inimă, ipoteza unui infarct la volan sau a unui accident vascular cerebral.

Potrivit unor surse medicale, cordul era normal, iar moartea a fost cauzată de impactul violent. „Cauza decesului sunt leziunile traumatice grave. Cordul nu are nimic, este unul normal. Nu se pune problema că ar fi făcut infarct sau accident vascular”, au afirmat sursele citate.

Luni s-a finalizat o primă parte a necropsiei, fiind prelevate mai multe probe, acestea urmând a fi analizate de către INML.

La necropsie s-a observat că trupul neînsuflețit prezenta foarte multe leziuni și fracturi la cap, coloană vertebrală, torace, abdomen, dar și rupturi de organe.

UPDATE 12.40 EVZ.ro redă declaraţia unui martor care spune că o altă mașină urmărea Opelul condus de Dan Condrea. „O altă mașină urmărea Opelul care a intrat în copac. Am observat o maşină de culoare gri-şobolan care era lipită de bara lui”, a declarat şoferul intevievat de reporterul EVZ.

UPDATE 12.00 Procurorii Parchetului instanţei supreme au făcut, marţi, percheziţii la locuinţa lui Dan Condrea, de unde au ridicat telefoane mobile şi sisteme electronice şi au luat probe ADN, scrie news.ro. Medicii legişti continuă necropsia în cazul lui Dan Condrea, pentru a putea prezenta anchetatorilor primele date, înainte de analizele ADN, anatomo-patologice şi toxicologice, care vor aduce mai multe informaţii privind moartea patronului Hexi Pharma.

UPDATE 11.21 Medicii legiști din cadrul IML Ilfov care au efectuat necropsia în cazul lui Dan Condrea ar fi constatat că patronul Hexi Pharma a murit în urma impactului extrem de violent, relatează Antena 3. Medicii elimină astfel ipoteza unui infarct la volan sau a unui accident vascular. La necropsie, medicii au observat că trupul neînsuflețit al patronului Hexi Pharma prezenta foarte multe leziuni și fracturi la cap, coloană vertebrală, torace, abdomen, dar și rupturi de organe.

În jurul prânzului, trupul neînsuflețit al lui Dan Condrea va fi ridicat de familie și dus la Cimitirul Sfânta Vineri.

UPDATE 11.20 O persoană din interiorul Hexi Pharma susține că în calculatorul lui Dan Condrea se află un registru al șpăgilor cu nume și sume, relatează Antena 3.  Potrivit angajatului Hexi Pharma, în acel laptop se găsește o listă cu spitalele care luau dezinfectanți diluați de la Hexi Pharma. Acest laptop conține informații importante pentru procurori, însă nu a fost deocamdată găsit.

UPDATE 11.19 Fosta soție a lui Dan Condrea a declarat, în ziua accidentului, că patronul Hexi Pharma se întorcea de la Ploiești în acea zi și că îl aștepta să vină să ia copilul.

„Mi-a adus dimineața copilul. Mi-a spus că pleacă la Ploiești și că se întoarce la ora 18 să ia copilul”, a declarat fosta soție a lui Dan Condrea.

Potrivit unor surse citate la Antena 3, Dan Condrea s-ar fi întâlnit la Ploiești cu o persoană extrem de importantă din sfera serviciilor.

UPDATE Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fac percheziţii informatice, marţi dimineaţă, la locuinţa lui Dan Condrea, însă vizează şi alte documente care ar putea constitui probe în ancheta privind dezinfectanţii diluaţi.

Procurorul General al României, Augustin Lazăr, a anunţat că procurorii care fac ancheta în dosarul privind dezinfectanţii diluaţi vor stabili, marţi, care este prejudiciul în cauză, precizând că suma se poate schimba pe parcursul zilelor următoare.

„Astăzi vom avea un prejudiciu. Activitatea de ridicare de documente continuă și acest prejudiciu ar putea fi updatat în zilele următoare. Ar putea să se identifice noi prejudicii în zilele următoare„, a declarat Augustin Lazăr la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, referindu-se la dosarul privind zădărnicirea combaterii bolilor, în care se fac investigaţii privind dezinfectanţii diluaţi.

În ceea ce priveşte dosarul de ucidere din culpă, privind accidentul în urma căruia Dan Condrea ar fi decedat, procurorul General al României a precizat că se vor administra în continuare probe.

În dosarul morții lui Dan Condrea, procurorul general a spus că se vor realiza expertize genetice pentru identificarea persoanei implicate în accidentul auto, dar și percheziții informatice, fiind ridicate în acest sens medii de stocare care vor fi examinate. Augustin Lazăr nu a dorit să spună dacă Dan Condrea ar fi fost interceptat și nici dacă Parchetul General a primit informări cu privire la patronul Hexi Pharma.

În asemenea cazuri se efectuează expertize criminalistice, genetice, se realizează percheziţii informatice în mediile de stocare ridicate de la faţa locului. Vor fi audiate şi reaudiate toate persoanele de câte ori este necesar pentru a se clarifica toate aspectele„, a precizat Augustin Lazăr, potrivit Mediafax.

Medicii legişti au făcut luni autopsia iar partenera de viaţă a patronului Hexi Pharma, Uliana Ochinciuc, a recunoscut cadavrul ca fiind al lui Dan Condrea, au declarat surse din cadrul Serviciului Medical Ilfov pentru Mediafax. Potrivit sursei citate, au fost aduse la serviciul de medicină legală şi probe din locuinţa lui Dan Condrea pentru a fi făcute testele ADN.

Potrivit unor surse judiciare, Dan Condrea conducea cu o viteză ridicată înainte de a se produce accidentul, urmând ca în urma unei expertize să se stabilească exact ce viteză a avut. De asemenea, s-au solicitat imagini de pe camerele de supraveghere din zonă, înregistrarea apelului la 112, unul dintre cei doi martori oculari fiind cel care a anunţat accidentul. Anchetatorii vor verifica daca omul de afaceri a lăsat un testament, au precizat aceleaşi surse.

Cookies