ARHIVA B365

Procurorul care nu a contestat eliberarea violatorilor din Vaslui riscă să fie SANCȚIONAT

Pe rolul Secției de procurori a CSM a fost înregistrată acțiunea disciplinară în cazul procurorului Ingrid Botezatu privind abaterile disciplinare prevăzute de art. 99 literele m) și t) din Legea 303/2004, urmând a fi discutată în data de 7 octombrie, potrivit unei declarații a purtătorului de cuvânt al CSM, Daniela Pantazi, potrivit romaniatv.net.

Dispozițiile de la art. 99 litera m) prevăd: „nerespectarea în mod nejustificat a dispozițiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanței sau al parchetului ori a altor obligații cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente”, iar cele de la litera t): „exercitarea funcției cu rea-credință sau gravă neglijență”.

CITEȘTE ȘI: O școală nouă din Vaslui, DĂRÂMATĂ DIN GREȘEALĂ. Trebuia dărâmată școala veche 

În urma controlului realizat la Parchetul pe lângă Judecătoria Vaslui, Parchetul General a constat că, Ingrid Botezatu, procurorul de ședință care nu a făcut contestație în cazul eliberării din arest a tinerilor acuzați că au violat o elevă, și-a exercitat funcția cu gravă neglijență.

În 2 aprilie 2015, trei dintre cei șapte violatori, Boicu Ionuț Bogdan, Rotaru Alin Dumitru și Surleac Ioan, au recunoscut acuzațiile și au cerut să fie judecați prin procedura simplificată, iar la același termen un magistrat a decis ca ei să fie judecați în arest la domiciliu. Decizia nu a fost contestată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, reprezentat în sala de judecată de procurorul Ingrid Botezatu.

Mai târziu, Tribunalul Vaslui a decis plasarea tuturor celor șapte acuzați sub control judiciar, fiind lăsați în libertate. 

CITEȘTE ȘI: Cei 7 violatori din Vaslui rămân după gratii – a decis Tribunalul Vaslui vineri 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button