Procurorul care a instrumentat dosarul „Referendumul”, al lui Dragnea, retras de la DNA

de:
26 aug. 2015
0 Afișari
Procurorul care a instrumentat dosarul „Referendumul”, al lui Dragnea, retras de la DNA

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis ca procurorul Lucian Papici să îți încheie activitatea la Direcția Națională Anticorupție.

Acesta era unul dintre cei mai importanţi cinci oameni din DNA, şeful Secţiei 1 din DNA. Prin mâna sa au trecut cele mai importante dosare de corupţie din ultimii ani, inclusiv Dosarul Referendumului, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă, potrivit stiripesurse.ro.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât continuarea activităţii domnului procuror Papici Lucian Gheorghe la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş (unitate de parchet de la care provine), începând cu data de 31.08.2015. Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât eliberarea domnului procuror Papici Lucian Gheorghe din funcţia de procuror şef al Serviciului pentru efectuarea urmăririi penale în cauze de corupţie din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei – DNA, începând cu data încetării activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie”, se arată în decizia CSM.

Anterior, Lucian Papici a fost mutat de la DNA de către procurorul general, Tiberiu Nițu, imediat după finalizarea rechizitoriului dosarului în care a fost condamnat Liviu Dragnea, „Referendumul”. Reprezentanții DNA au reacționat la acel moment, susținând că decizia nu este justificată.

Procurorul Lucian Papici a fost numit de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), cu unanimitate de voturi, în funcţia de şef al Serviciului pentru efectuarea urmării penale în cauze de corupţie din cadrul Secţiei I a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în anul 2013.

Cookies