ARHIVA B365

Procurorul Angela Nicolae și fiul ei, trimiși în judecată pentru corupţie în dosarul „Mafiei Cărnii”

Conform rechizitoriului întocmit în această cauză, în perioada martie-septembrie 2012 şi în ziua de 16 noiembrie 2012, dar şi în mod repetat, în cursul acestui an, Angela Nicolae ar fi cerut de la omul de afaceri Rami Ghaziri, direct şi prin intermediul fiului său Daniel Nicolae, mai multe sume de bani. În total, ea ar fi pretins de la Ghaziri aproape 112.000 de lei şi 1.500 de euro din care a primit prin intermediul fiului său, în total 82.215,64 de lei, scrie mediafax.ro.

În schimbul banilor, spun anchetatorii, magistratul a promis că va interveni pe lângă judecătorii din cadrul Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) şi pe lângă magistraţi procurori, astfel încât să îi determine să pronunţe hotărâri favorabile lui Rami Ghaziri şi firmei sale.

Promisiunea de intervenție pe lângă judecătorii CEDO avea în vedere un dosar privind o sesizare formulată de SC Avicola Crevedia SA (administrată de Ghaziri Rami), iar promisiunea de intervenție pe lângă magistrații români viza un dosar penal, format în baza sesizării Gărzii Financiare, înregistrat inițial la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița și declinat ulterior la D.N.A.- Serviciul Teritorial Ploiești.

În perioada 28 mai 2013 -12 iulie 2013, inculpata Nicolae Eugenia – Angela a pretins și primit de la inculpatul Gheorghe Sorin, în trei tranșe, suma de 4.500 lei în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă prim procurorul Parchetului de pe lângă o judecătorie și îl va determina să adopte o soluție favorabilă față de un cunoscut al cumpărătorului de influență, cercetat penal într-un dosar aflat pe rolul acelei unități de parchet pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere.

În luna august 2013, inculpata Nicolae Eugenia Angela a primit de la inculpatul Gheorghe Sorin, în baza unei înțelegeri infracționale anterioare, suma de 1.000 lei pentru intervenția făcută pe lângă un agent de poliție din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște – Biroul Rutier, în scopul de a-l determina să nu-l sancționeze pe Gheorghe Sorin care fusese depistat în timp ce transporta, cu un autoturism, animale, fără documente de proveniență.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator prin inscripție ipotecară asupra unui imobil aflat în proprietatea inculpatei Nicolae Eugenia – Angela, până la concurența sumei de 87.715,64 lei.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button