Procurorul a dispus ridicarea imaginilor cu Ionuţ, copilul omorât de câini, surprinse în Parcul Tei

de:
19 sept. 2013
0 Afișari
Procurorul a dispus ridicarea imaginilor cu Ionuţ, copilul omorât de câini, surprinse în Parcul Tei

Tiberiu Niţu a precizat că nu cunoaşte dacă procurorul de caz a aflat din presă de existenţa acelor imagini din parc, informează Agerpres.

„Nu cunosc acest amănunt. Pot să vă spun că procurorul a dispus ridicarea imaginilor pentru a putea fi vizualizate şi analizate din punct de vedere judiciar”, a afirmat şeful Ministerului Public, la sediul CSM, scrie rtv.net.

Întrebat dacă procurorul respectiv nu putea să verifice sau să se intereseze înainte de apariţia în presă în legătură cu posibila existenţă a unor imagini suprinse de camerele de supraveghere din zonă, Tiberiu Niţu a răspuns: „Nu poţi să anticipezi sau să dispun eu ce trebuie să facă un procuror într-o anchetă. Ar fi chiar nelegal ca eu să-i impun procurorului să facă ceva sau să nu facă ceva într-o anchetă penală. El îşi stabileşte ancheta, planul de cercetare, priorităţile şi hotărăşte cum acţionează”.

El a subliniat că dacă într-un final se va stabili că într-un anumit moment procurorul nu a acţionat corect, Inspecţia Judiciară va stabili acest lucru.

„În timp real chiar este nelegal ca procurorul general să-i impună unui procuror ce să facă, cum să facă şi când să facă”, a spus Tiberiu Niţu.

Imagini VIDEO cu ultimele minute ale vieții lui Ionuț, băiețelul ucis de câini, surprinse de camere

Cookies