Procurorii DNA au aterizat la Aeroportul Otopeni, să facă percheziții într-un dosar care vizează magazine duty-free și restaurante

28 mart. 2023
368 afișări
Procurorii DNA au aterizat la Aeroportul Otopeni, să facă percheziții într-un dosar care vizează magazine duty-free și restaurante
Procurorii DNA au aterizat la Aeroportul Otopeni, să facă percheziții într-un dosar care vizează magazine duty-free și restaurante | Sursa forto: Octav Ganea/Inquam Photos

Este anchetă DNA la Aeroportul Otopeni, unde procurorii anticorupție au deschis un dosar  în care e vorba despre presupuse nereguli în mai multe contracte cu  magazinele și restaurantele din interiorul aeroportului.

DNA suspectează contracte dubioase pentru magazine duty-free din aeroport

Sursa judiciare citate de G4Media spun că azi au fost duse la audieri mai multe persoane, după ce dimineață.procurorii au făcut percheziții.

Dosarul se referă la contractele încheiate de Compania Națională Aeroporturi București, care se află în subordinea Ministerului Transporturilor, cu mai multe firme care gestionează spațiile comerciale din aeroport, acolo unde, recent, a fost deschisă inclusiv o sală de jocuri.

Procurorii DNA anchetează nu numai administratorii unei firme care operează magazine duty-free din Aeroportul Otopeni, ci și presupuși  intermediari care ar fi făcut trafic de influență pentru prelungirea contractelor.

Reacția Companiei Aeroporturi București la ancheta DNA de la Otopeni

Compania Națională Aeroporturi București anunță, printr-un comunicat, că a aflat din. spațiul public de ancheta DNA de la Otopeni:

Am luat act din informațiile prezentate public despre desfășurarea unei anchete a Direcției Naționale Anticorupție în legătură cu activitatea unor operatori privați care își desfășoară activitatea comercială pe Aeroportului Internațional Henri Coandă. Până în prezent, procurorii DNA nu au notificat conducerea Aeroportului și nu au solicitat date sau documente de la nivelul Companiei. Reprezentanții Companiei Naționale Aeroporturi București vor acorda autorităților judiciare tot sprijinul necesar, în baza eventualelor solicitări primite.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies