ARHIVA B365

Miron Mitrea a fost condamnat la doi ani de închisoare.El s-a predat la IPJ Constanța

UPDATE 16.20 Miron Mitrea s-a predat la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța. Potrivit Realitatea TV, el are domiciliul în Constanța. Astfel, mandatul a fost greșit, iar Poliția s-a prezentat din greșeală la casa lui Mitrea din București. 

UPDATE ora 16.05: Polițiștii au venit, vineri după-amiază la locuința lui Miron Mitrea pentru a pune în executare mandatul de arestare a fostului ministru. Miron Mitrea nu a deschis însă, iar polițiștii chiar au încercat să sară gardul pentru a ajunge la locuința sa. Ulterior polițiștii au plecat după ce au constatat că fostul ministru nu este acasă.

Miron Mitrea este așteptat să se prezinte la Sectia 17 de poliție din Capitală.

Miron Mitrea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare  de către judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție, în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupţie în legătură cu lucrări de renovare făcute la casa mamei sale. De asemenea, fostul ministru al Transporturilor va rămâne fără 300.000 lei. Decizia este definitivă. 

Procurorul DNA a cerut la termenul de vineri completului de cinci judecători de la instanţa supremă majorarea pedepsei de doi ani de închisoare, primită de Miron Mitra în primă instanţă. Pedeapsa a fost menținută la doi ani. Judecătorii au acceptat însă majorarea sumei ce va fi confiscată din averea lui Mitrea, până la 300.000 lei. 

Și Irina Janu a fost condamnată la cinci luni de închisoare.

Procurorul de şedinţa al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a reiterat acuzaţiile care i se aduc lui Miron Mitrea, a prezentat din nou probele cu care anchetatorii au dovedit aceste fapte şi a arătat că, în raport de acest probatoriu, dar şi de calitatea pe care o avea Mitrea la momentul săvârşirii faptelor, se impune o majorare a pedepsei de doi ani de închisoare cu executare, stabilită de prima instanţă de judecată.

In data de 15 octombrie 2014, Miron Mitrea a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare, fiind dispusa si confiscarea sumei de 169.000 lei, iar fosta sefa a Inspectoratului de Stat in Constructii, Irina Jianu, a fost condamnata la cinci luni inchisoare.

Conform procurorilor DNA, in perioada 2001-2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite in cuantum de 927.420 de lei in schimbul numirii si mentinerii acesteia in functia de inspector-sef adjunct si inspector-sef al ISC.

Suma reprezinta contravaloarea unor lucrari de amenajare la un imobil din judetul Ilfov, proprietatea mamei lui Miron Mitrea.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button