Procurorii care anchetează cazul lui Doru Iuga, acuzaţi de discriminare şi homofobie

de:
18 aug. 2011
0 Afișari
Procurorii care anchetează cazul lui Doru Iuga, acuzaţi de discriminare şi homofobie

Procurorii care instrumentează dosarul de prostituţie masculină în care Doru Iuga este cercetat, în stare de arest, şi prim-procurorul Parchetului Capitalei, au fost recuzaţi, miercuri, fiind acuzaţi de discriminare şi de homofobie, notează Mediafax.

Avocaţii lui Doru Iuga, Daniel Fenechiu şi Alexandru Morărescu, au anunţat că i-au recuzat pe cei trei anchetatori din dosarul de prostituţie masculină, în care directorul OTV este cercetat în stare de arest, dar şi pe prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, acuzându-i de dicriminare şi homofobie faţă de clientul lor, care este homosexual.

Potrivit apărării, unul procurorii ar avea „preconcepţii” în ceea ce priveşte homosexualii, astfel fiind şi cazul clientului său, caz inadmisibil potrivit principiilor CEDO. Fenechiu a menţionat că în documentele din dosar referitoare la clientul său, precum ordonanţa de punere sub învinuire sau rezoluţia de începere a urmăririi penale, procurorii ar folosi sistematic sintagma ” învinuitul/inculpatul a întreţinut relaţii sexuale cu tineri de acelaşi sex între care şi minori…”.

În opinia avocatului apărării, folosirea sistematică a acestei sintagme aduce atingere orientării clientului său, şi denotă „preconcepţia lor despre homosexuali”.

Parchetul Curţii de Apel Bucureşti va soluţiona cererea de recuzare.

Cookies