Procurorii au respins cererea lui Traian Băsescu, pentru o confruntare cu Gabriela Firea

de:
20 sept. 2015
0 Afișari
Procurorii au respins cererea lui Traian Băsescu, pentru o confruntare cu Gabriela Firea

Traian Băsescu a cerut, săptămâna trecută, o confruntare cu Gabriela Firea, în dosarul în care este acuzat de amenințare. Totodată, fostul șef al statului a cerut și o mediere.

Procurorii au respins, însă, cererea fostului președinte, potrivit stiripesurse.ro.

„S-a făcut foarte bine. Ne-am fi aflat în fața unei situații bizare. Băsescu, inculpat pentru infracțiunea de amenințare, cere probe, dar nu vrea să dea declarații. E o bizarerie. S-a declanșat procedura de mediere prin intermediul unei societăți, însă ea depinde doar de doamna senator. Ea va spune dacă acceptă sau nu.”, a spus Lucian Bolcaș, avocatul senatoarei PSD Gabriel Firea, la Antena 3.

Parchetul ICCJ a dispus, în 11 martie, începerea urmăririi penale pe numele lui Traian Băsescu, după ce anchetatorii au redeschis, în 30 decembrie 2014, dosarul în care Gabriela Firea îl acuză pe Băsescu de şantaj. 

La începutul lunii septembrie, Băsescu a fost informat că i s-a schimbat încadrarea juridică, din șantaj în amenințare – o infracțiune ce se pedepsește cu o perioadă mai mică de închisoare – de la trei luni la un an, sau amendă penală

Cookies