Procurorii au închis cazul Mălinei Olinescu: Camerele de supraveghere au contribuit la elucidarea cazului

de:
20 iun. 2012
0 Afișari
Procurorii au închis cazul Mălinei Olinescu: Camerele de supraveghere au contribuit la elucidarea cazului

Parchetul de pe lângă TRibunalului Municipiului Bucureşti a remis următorul comunicat referitor la neînceperea urmării penale în cazul morţii artistei:

„În data de 18.06.2012, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus neînceperea urmăririi penale în cauza privind decesul Mălinei Olinescu, întrucât actele de cercetare penală efectuate au relevat în mod cert faptul că decesul nu a fost rezultatul activităţii desfăşurate de către o altă persoană.

În fapt, la data de 12.12.2011 Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a fost sesizat cu privire la faptul că pe trotuarul situat în dreptul imobilului cu nr. 136, din Bucureşti, Calea Griviţei, sector 1, se află decedată o persoană de sex femeiesc. Persoana decedată a fost identificată ulterior ca fiind Olinescu Mălina.

În urma acestei sesizări s-a procedat la cercetarea la faţa locului şi s-a dispus efectuarea unei necropsii de către Institutul Naţional de Medicină legală Mina Minovici.

Potrivit raportului medico-legal de necropsie „moartea numitei Olinescu Mălina a fost violentă. Ea a fost cauzată de hemoragia meningo-cerebrală, consecutivă unui traumatism cranio-cerebral cu fractură de boltă craniană, iradiată la bază, în condiţiile unui politraumatism cu multiple fracturi costale, de membre şi bazin şi rupturi viscerale.

Leziunile traumatice s-au putut produce prin cădere de la alt nivel şi lovire de corp/plan dur, posibil în condiţiile unei precipitări.

Între leziunile traumatice şi cauza medicală a decesului există legătură de cauzalitate directă, necondiţionată.

Decesul poate data din 12.12.2011”.

În cauză au fost audiaţi membrii familiei, anturajul şi vecinii persoanei în cauză, precum şi medicul curant, ataşându-se şi actele medicale privind starea anterioară de sănătate a acesteia.

Au fost analizate comunicările telefonice (SMS) ce au avut loc între Mălina Olinescu şi persoanele apropiate rezultând că aceasta se afla singură în imobil.

De asemenea, au fost vizionate imaginile video surprinse de camerele de supraveghere montate în zonă.

A fost efectuată o constatare tehnico-ştiinţifică traseologică pentru a se verifica dacă dispozitivele de închidere ale uşii de acces prezintă urme de forţare (în condiţiile în care cheile au fost găsite în interiorul locuinţei cu ocazia cercetării la faţa locului), rezultatul fiind negativ.

Totodată în urma unei constatări fizico-chimice s-a stabilit faptul că în conţinutul recipientelor din sticlă găsite cu ocazia cercetării la faţa locului se afla alcool etilic, în diferite concentraţii.

Ca urmare a actelor de cercetare penală efectuate s-a stabilit faptul că decesul Mălinei Olinescu nu a fost consecinţa vreunei fapte prevăzute de legea penală.”

Cookies