Procurorii au clasat dosarul în cazul elevului agresat sexual în toaletă la Școala „Nicolae Titulescu”. Tribunalul București: „Fapta nu există”

04 iun. 2024
438 afișări
Procurorii au clasat dosarul în cazul elevului agresat sexual în toaletă la Școala „Nicolae Titulescu”. Tribunalul București: „Fapta nu există”
Procurorii au clasat dosarul în cazul elevului agresat sexual în toaletă la Școala „Nicolae Titulescu”. Tribunalul București: „Fapta nu există”. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Parchetul de pe lângă Tribunalul București anunță că a fost clasat dosarul în care mama unui copil în vârstă de 10 ani a reclamat că fiul ei ar fi fost agresat sexual de colegi în toaletă la Școala „Nicolae Titulescu” din Sectorul 1.

În urma cercetărilor, procurorii transmit că declarațiile copilului au apărut ca urmare a sugestiilor venite din partea mamei.

Tribunalul București a clasat dosarul în cazul elevului agresat sexual în toaletă la „Nicolae Titulescu”

Procurorii au transmis că nu există nicio probă care să susțină acuzațiile: au fost analizate declarațiile elevului de 10 ani, părinților și altor martori, dar și imaginile surprinse de camerele de supraveghere din școală, raportul de expertiză medico-legală emis de Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici”, raportul de expertiză psihologică și percheziția informatică.

În martie 2024, o mamă a reclamat că fiul său ar fi fost agresat sexual de colegi, de două ori, când copilul avea 8, respectiv 10 ani. Totul ar fi avut loc în toaleta școlii „Nicolae Titulescu” din S1 al Capitalei. Mai apoi, părinții au protestat în fața școlii și au acuzat conducerea.

După cercetări, Parchetul de pe lângă Tribunalul București anunță că a clasat dosarul cu privire la săvârșirea infracțiunilor de amenințare și viol, presupus a fi comise la data de 7 decembrie 2023, când copilul avea vârsta de 10 ani.

Concluzia anchetatorilor

Din probele administrate a rezultat că presupusa faptă de viol, comisă asupra minorului în luna iunie 2022 la aceeași școală, nu există în materialitatea sa. Aceste probe au fost avute în vedere de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, care la data de 04.06.2024 a schimbat temeiul soluției de clasare din data de 28.07.2022 din „minoritatea făptuitorului” în „fapta nu există”.

Referitor la modalitatea în care suspiciunile de abuz sexual au fost exprimate și susținute de minorul în vârstă de 10 ani, cercetările efectuate în cauză au concluzionat că acestea au apărut cel mai probabil în contextul chestionării sugestive din partea mamei acestuia, pe fondul insuficientei dezvoltări cognitive și de limbaj a minorului și al abordării hiperprotective de către părinți a relației cu copilul, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Cookies