Procurori: Crimele de la coaforul Perla, gândite cu o săptămână înainte

de:
29 mart. 2012
Procurori: Crimele de la coaforul Perla, gândite cu o săptămână înainte

Gheorghe Vlădan a pregătit crimele de la coafor. Potrivit procurorilor, crimele ar fi fost gândite cu o săptămână înainte. Motivul atacului este divorţul, se arată într-un referat al procurorilor citat de Realitatea TV. Aceştia solicită prelungirea mandatului de arestare.

Vlădan Gheorghe a fost arestat pentru 29 de zile, la data de 6 martie 2012, pentru omor calificat şi deosebit de grav şi tentativă la omor calificat şi deosebit de grav.

În după-amiaza de 5 martie, Vlădan şi-a împuşcat mortal soţia şi pe o colegă a acesteia, în coaforul unde femeile lucrau, agentul rănind totodată şi alte şase persoane, angajaţi şi clienţi ai salonului.

În aceeaşi zi, după ora 14.00, potrivit şefului Poliţiei Române, Liviu Popa, agentul Vlădan fusese citat telefonic să se prezinte la Secţia 14, unde soţia sa îl reclamase în data de 1 martie pentru ameninţări.

Florina Vlădan a declarat la poliţie, în 1 martie, că bărbatul său, cu care se afla în acţiune de divorţ (termenul de judecată fiind pe 7 martie-n.r.) , o ameninţa şi că este deţinătorul unei arme cu foc, însă autorităţile nu au grăbit soluţionarea plângerii, iar după patru zile femeia a fost ucisă. În atacul lui Gheorghe Vlădan au căzut victime colaterale persoane nevinovate.