ȘTIRI

Procuror din București, reținut pentru o mită de 2.000 euro

Procurorul Ștefan Crișu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureștia fost reținut după ce a fost prins în flagrant, duminică seară, de procurorii DNA, în timp ce lua drept mită suma de 2.000 de euro, de la o persoană inculpată, într-un dosar, la o altă unitate de Parchet. 

Comunicat DNA:

„În cursul anului 2013 (începând cu luna martie), în calitate de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, inculpatul Crişu Ştefan a pretins, în mod direct, un telefon mobil marca Samsung Galaxy, iar ulterior a pretins, în mod direct şi prin intermediar, de la o persoană (denunțătoare în prezenta cauză), suma de 3.000 de euro şi a primit un telefon mobil marca Samsung Galaxy (în valoare de 600 de euro), în schimbul promisiunii de a interveni pe lângă procurorii competenţi din cadrul DIICOT ce aveau în instrumentare un dosar penal în care fuseseră dispuse măsuri de ridicare, în cursul derulării unei percheziţii domiciliare, asupra unui bun (autoturism marca Mercedes Tip CLS 350), în vederea restituirii acestuia.

Ulterior, după solicitări repetate formulate telefonic sau în diferite cercuri de persoane, direct sau prin intermediar, în data de 24.05.2015, procurorul Crişu Ştefan a primit de la persoana denunțătoare, în contul „datoriei” de 3.000 de euro pretinse anterior, un telefon mobil marca Samsung Galaxy model S6 – Edge (în valoare de aproximativ 1.000 de euro) şi diferenţa valorică în echivalent bănesc (în cuantum de 2.000 de euro), pretinsă începând cu anul 2013 până în prezent.
La aceeași dată, 24.05.2015, procurorii DNA din cadrul Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, în timp ce procurorul Crişu Ştefan a primit banii si telefonul sus menționat.

Inculpatului CRIŞU ŞTEFAN i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La cererea procurorilor DNA, la data de 25 mai 2015, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat arestarea preventivă a procurorului CRIŞU ŞTEFAN, urmând ca la aceeaşi dată, 25 mai 2015, acesta să fie prezentat la Curtea de Apel București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.”


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button