ARHIVA B365

Procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, trimis în judecată

Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Apostoliceanu Timoftei — Daniel, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, potrivit Agerpres.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea situație de fapt:

În noaptea de 04/ 05 decembrie 2012, inculpatul, după ce a consumat băuturi alcoolice, a condus autoturismul proprietate personală pe drumurile publice din municipiul București cu o îmbibație alcoolică în sânge de 1,90 gr.

Astfel, în jurul orei 02:45, inculpatul a fost oprit în trafic de către organele de poliție rutieră, pe strada Splaiul Independenței din municipiul București, sectorul 5, direcția de deplasare a autoturismului condus de inculpat fiind dinspre B-dul Mihail Kogălniceanu către B-dul Eroilor.

Testat cu aparatul etilotest marca Drager, s-a constatat că inculpatul prezenta o îmbibație alcoolică de 0,87 mg /l alcool pur în aerul expirat.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare, la Curtea de Apel București.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button