Procesul secolului la Bucureşti. Printre pârâţi: Regina Angliei, Prinţul Charles, Obama şi Merkel

de:
18 apr. 2014
0 Afișari
Procesul secolului la Bucureşti. Printre pârâţi: Regina Angliei, Prinţul Charles, Obama şi Merkel

Cele mai celebre nume din politica mondială s-ar putea înghesui în boxa pârâţilor de la Tribunalul Bucureşti după ce o româncă a deschis un proces pentru despăgubiri în litigii de muncă, scrie adevărul.ro. Dosarul a fost înregistrat pe 10 martie, iar lista celor reclamaţi cuprinde nu mai puţin de 104 personalităţi, instituţii de stat şi private din SUA şi Marea Britanie. Astfel, preşedintele SUA, Barack Obama, soţia acestuia, Michelle, John Kerry au fost chemaţi în judecată alături de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, Prinţul Charles şi ducesa Camilla, prinţii Harry şi fratele său William. Nu a scăpat de proces nici cancelarul german Angela Merkel, dar nici politicienii români Ion Iliescu, Victor Ponta, Crin Antonescu sau Valeriu Zgonea. Reclamanta este bucureşteanca Mihaela Popa, care a chemat în judecată şi compania la care a lucrat pe post de contabil, PricewaterhouseCoopers.

Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au înregistrat reclamaţia ca pe oricare alta, însă nu au fixat un termen de judecată.

„Judecătorul va intra în procedura de regularizare, cerând părţii să îşi precizeze acţiunea dacă nu este clară şi să comunice adresa exactă a celor chemaţi în judecată. Adică Obama poate fi chemat în judecată. Dacă se indică adresa lui, judecătorul îl citează acolo, dar în acţiune trebuie precizat şi de ce este chemat Obama în judecată. Iar dacă este nefondat, judecătorul va respinge cererea. Dar asta este pe fond”, a detaliat judecătorul.

Reclamanta Mihaela Popa s-a făcut remarcată şi în Marea Britanie. În urmă cu aproape cinci ani, presa relata despre un proces intentat de româncă firmei PricewaterhouseCoopers. Ea acuza o discriminare rasială şi hărţuire sexuală, Popa fiind angajată la celebra companie pe post de contabilă şi era plătită cu 41.000 de lire anual.

Mihaela Popa a afirmat în reclamaţie că un coleg i-a spus că „est-europencele sunt curve” şi că la locul de muncă i se spunea „Mihaela porno”. Ea a cerut 40 de milioane de lire sterline cu titlu de despăgubiri. Instanţa i-a acordat însă doar 750 de lire.

Acest caz nu este cel mai ciudat din istoria Justiţiei române. Reclamaţia Mihaelei Popa este întrecută de plângerea penală scrisă de un deţinut, Mircea Pavel, împotriva lui Dumnezeu, pe care l-a acuzat de trafic de influenţă, înşelăciune, tăinuire şi primire de foloase necuvenite. „Prin botezarea mea la biserică s-a făcut un contract cu pârâtul Dumnezeu pentru a-l îndepărta pe diavol din mine şi a mă feri de necazuri. Până acum, pârâtul nu şi-a onorat contractul. Dimpotrivă, a pretins şi primit de la mine diferite bunuri şi rugăciuni în schimbul iertării păcatelor şi promisiunii că voi scăpa de necazuri şi voi avea o viaţă mai bună”, scria deţinutul din Penitenciarul Timişoara în 2005. Parchetul a clasat dosarul.

Cookies