BAZAR

Duminica Floriilor pentru catolici. 2.000 de participanți la procesiunea din Capitală

Oamenii s-au adunat în faţa Capelei Sacre Coeur, din zona statuii Aviatorilor, în jurul orei 14.00 şi, după ceremonia binecuvântării ramurilor pe care le aveau, au pornit pe traseul procesiunii, pe Bulevardul Aviatorilor şi pe Calea Victoriei, unde traficul a fost restricţionat pe prima bandă pentru desfăşurarea evenimentului.

Procesiunea a fost deschisă de o cruce mare din lemn purtată de tineri, urmându-le micii ministranţi, zeci de parohi şi vicari din zona Capitalei şi, la capătul şirului de prelaţi, arhiepiscopul mitropolit de Bucureşti Ioan Robu, împreună cu monseniorul Cornel Damian, episcop auxiliar de Bucureşti, şi monseniorul Baudouin Biajila Muankembe, consilier la Nunţiatura Apostolică din România, informează realitatea.net. 

După aceştia a urmat cortegiul participanţilor, deschis de câteva măicuţe, urmate de sutele de credincioşi.

Ţinând în sus mănunchiurile de ramuri cu flori galbene şi mâţişori, într-un şir de sute de metri, credincioşii au intonat psalmi şi imnuri de slăvire a lui Isus, pe tot parcursul drumului, făcându-i pe rarii trecători prin zonă să se oprească zâmbind şi să admire desfăşurarea marşului.

Două pancarte se înălţau din şirul lung de oameni, una pe care scria „Duminica Floriilor” şi alta care informa că se sărbătoreşte şi Ziua Mondială a Tineretului catolic.

În Duminica Floriilor, în Biserica Catolică se celebrează şi Ziua Mondială a Tineretului, instituită de Papa Ioan Paul al II-lea în 1985. Cu această ocazie, în 2012, Papa Benedict al XVI-lea le-a transmis tinerilor din lumea întreagă un mesaj cu tema „Mergeţi şi faceţi ucenici din toate naţiunile”.

În jurul orei 15.00, cortegiul a ajuns la Catedrala „Sfântul Iosif”, unde a fost oficiată liturghia de către arhiepiscopul mitropolit Ioan Robu.

Procesiunea s-a desfăşurat în bune condiţii, ordinea fiind asigurată, pe lângă jandarmi, de numeroşi tineri voluntari catolici.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button