Procesiune cu relicva Papei Ioan Paul al II-lea, duminică, în Bucureşti

de:
16 oct. 2015
0 Afișari
Procesiune cu relicva Papei Ioan Paul al II-lea, duminică, în Bucureşti

Declarat sfânt la 27 aprilie 2014 de către Papa Francisc, Ioan Paul al II-lea a fost înscris în calendarul Bisericii Catolice, comemorarea sa liturgică fiind stabilită la 22 octombrie a fiecărui an, aminteşte Arhiepiscopia printr-un comunicat de presă.

După un moment de rugăciune, între orele 14.00 și 14.30, la monumentul Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, situat în apropierea sediului Nunțiaturii Apostolice din București (la intersecția străzilor Bd. Schitu Măgureanu cu Str. Pictor C. Stahi, în vecinătatea Parcului Cișmigiu), credincioșii, călugării și călugărițele, ministranții și preoții vor porni spre Catedrala Sfântul Iosif (str. G-ral Berthelot, 19) purtând în procesiune icoana și relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea.

În jurul orei 15.00, la Catedrala Sfântul Iosif se va celebra Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în cinstea Sfântului Ioan Paul al II-lea, prezidată de ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București.

Monumentul Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea a fost amplasat la intersecția străzilor Bd. Schitu Măgureanu şi Pictor C. Stahi la inițiativa Nunțiaturii Apostolice în România, în colaborare cu Primăria Municipiului București, în amintirea vizitei istorice pe care Papa Ioan Paul al II-lea a făcut-o în țara noastră în anul 1999, prima vizită a unui Suveran Pontif într-o țară majoritar ortodoxă. Dezvelit la 1 august 2011, monumentul este opera în bronz a sculptorului sloven de origine bosniacă Mirsad Begić.

Relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, care va fi purtată într-un relicvariu în procesiune pe străzile Capitalei, constă în câteva picături de sânge ale Suveranului Pontif și a fost dăruită Catedralei Sfântul Iosif din București la 19 mai 2011 de către Cardinalul Stanisław Dziwisz, Arhiepiscop de Cracovia, fost secretar personal al Sfântului Papă.

Cookies