Procesiune catolică cu mii de participanți, duminică, în București

de:
19 iun. 2014
0 Afișari
Procesiune catolică cu mii de participanți, duminică, în București

În timpul procesiunii, IPS Ioan Robu va purta Sfânta Taină (Sfânta Împărtăşanie), iar copiii, îmbrăcaţi în hăinuţe albe de sărbătoare, vor presăra petale de flori în faţa Preasfântului Sacrament. Această procesiune este o manifestare publică a credinţei în prezenţa reală a lui Cristos în mijlocul nostru cu Trupul şi Sângele său, sub forma pâinii şi vinului.
Procesiunea va începe la ora 16.00 la Biserica Italiană „Preasfântul Mântuitor” (B-dul. N. Bălcescu, nr. 28), va continua apoi pe traseul: str. Oneşti, Piaţa Revoluţiei, strada situată între Biserica Creţulescu şi Palatul Regal, str. Ion Câmpineanu, str. Luterană şi se va încheia la Catedrala „Sf. Iosif” (Str. G-ral Berthelot, nr. 19) în jurul orei 16.45.
Sărbătoarea Trupul şi Sângele Domnului, prin care este celebrat într-un mod deosebit Misterul Euharistiei (al Sfintei Împărtăşanii), încheie ciclul sărbătorilor de după Paşti. Aceasta datează din secolul al XIII-lea, fiind introdusă mai întâi în dieceza de Liège (Belgia) şi extinsă apoi în Olanda şi vestul Germaniei. În 1264, Papa Urban al IV-lea (care fusese arhidiacon la Liège), a fixat Sărbătoarea Trupului lui Cristos pentru întreaga Biserică Romano-Catolică, încredinţându-i Sfântului Toma de Aquino alcătuirea textelor liturgice corespunzătoare. Fastul sărbătorii a fost sporit mai apoi de introducerea procesiunii, atestată deja în 1279, la Köln (Germania). Aceasta a devenit un eveniment important în multe oraşe, desfăşurându-se cu participarea suveranilor, nobililor, înalţilor funcţionari şi a membrilor breslelor. Obiceiul de a arunca petale de flori pe drumul pe care trece procesiunea a dat naştere unor forme deosebite de decoraţiuni florale, cum este l’Infiorata – un covor natural realizat din petale de flori, tradiţia luând naştere la Roma, în prima jumătate a secolului al XVII-lea.

Cookies