Procesele judecate la Cornetu se mută, temporar, la Buftea. Și, deocamdată, doar cauzele urgente. Strămutarea, după incendiul care a mistuit clădirea Judecătoriei Cornetu

05 mart. 2024
1621 Afișari
Procesele judecate la Cornetu se mută, temporar, la Buftea. Și, deocamdată, doar cauzele urgente. Strămutarea, după incendiul care a mistuit clădirea Judecătoriei Cornetu
Procesele judecate la Cornetu se mută, temporar, la Buftea. Și, deocamdată, doar cauzele urgente. Strămutarea, după incendiul care a mistuit clădirea Judecătoriei Cornetu. Sursa foto: Facebook/Adrian Olteanu

Reprezentanții Curții de Apel București au anunțat că activitatea Judecătoriei Cornetu se va desfășura în cadrul Judecătoriei Buftea până se va găsi un spațiu adecvat pentru relocare.

Reamintim că, luni dimineață, clădirea administrativă în care își desfășura activitatea Judecătoria Cornetu și Centrul Cultural a fost cuprinsă de flăcări.

Se vor judeca numai cauzele urgente

Reprezentanții Curții de Apel București au transmis, potrivit news.ro, că activitatea Judecătoriei Cornetu se va desfășura, temporar, în cadrul Judecătoriei Buftea. Această măsură este provizorie, până se va identifica un spațiu adecvat pentru relocarea Judecătoriei Cornetu.

Până la relocarea Judecătoriei Cornetu, se vor judeca în materie penală și materie civilă numai cauzele urgente, iar termenele acordate celorlalte cauze vor fi preschimbate pentru o dată ulterioară, ce va fi adusă la cunoștința părților în condițiile legii.

Luni dimineață, pe data de 4 martie 2024, un incendiu a izbucnit la o clădire administrativă în care își desfășura activitatea Centrul Cultural și Judecătoria Cornetu. Flăcările au cuprins mansarda, pe o suprafață de aproximativ 1.500 de metri pătrați.

Intervenția pompierilor a fost una dificilă, pentru că focul pe care îl stingeau pompierii într-o parte a mansardei se reaprindea la scurt timp.

La intervenție au participat 14 autospeciale de stingere, 4 cisterne, 3 autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, 1 autospecială de descarcerare și 2 ambulanțe SMURD.

Ulterior, la ora 12:40, incendiul a reizbucnit la Judecătoria Cornetu, după ce ISU B-IF anunțase în urmă cu mai puțin de o oră că a fost lichidat. Pompierii au fost nevoiți să intervină în continuare.

Accesul publicului în sediul Judecătoriei Cornetu din judeţul Ilfov a fost restricţionat, luni, în urma incendiului. Consiliul Superior al Magistraturii a transmis că au fost ”luate măsuri pentru relocarea şedinţelor de judecată, în principiu, în sediul Tribunalului Ilfov”. Focul a izbucnit într-o zonă unde se aflau arhiva cu dosare soluţionate şi birouri de grefieri.

Din fericire, nu au existat victime.

Te-ar putea interesa și:

Cookies