Proces colectiv CÂŞTIGAT de Protecţia Consumatorului împotriva OTP Bank

de:
30 iul. 2015
0 Afișari
Proces colectiv CÂŞTIGAT de Protecţia Consumatorului împotriva OTP Bank

Acesta a spus ca procesul colectiv a vizat cinci contracte incheiate de clienti ai bancii, dar daca exista o decizie irevocabila si se constata clauze abuzive, atunci acestea vor fi eliminare din toate contractele, in franci elvetieni, euro sau lei.

„Este vorba de credite de nevoi personale garantat cu ipoteca si credit ipotecar. O clauza stipuleaza ca pentru creditul acordat clientul datoreaza si va plati bancii o rata de dobanda revizuibila in conformitate cu politica bancii. Banca isi rezerva dreptul sa revizuiasca periodic dobanda in functie de evolutia indicatorilor de referinta pentru fiecare valuta, EURIBOR, LIBOR si ROBOR. Adica banca isi permite sa modifice dobanda fara sa anunte consumatorul sau clientul. Cealalta clauza: dobanda este variabila in conformitate cu politica bancii. Dobanda poate fi modificata in mod unilateral de catre banca luand in considerare valoarea dobanzii de referinta pentru fiecare valuta EURIBOR, LIBOR si ROBOR”, a mai spus Dunca.

Reprezentatii OTP Bank au declarat ca nu se pot pronunta in privinta acestui proces, in conditiile in care decizia nu este una definitiva.

„Decizia in procesul ANPC versus OTP Bank nu este una definitiva, motiv pentru care nu ne putem pronunta decat dupa ce vom vedea hotararea redactata”, au declarat pentru AGERPRES reprezentantii OTP Bank Romania.

Cookies