BAZAR

Procedurile de obținere a cetățeniei române de către sportivii străini, SIMPLIFICATE

Modificarea a fost făcută de către Executiv în ședința de Guvern de miercuri. 

„Instituim o procedura speciala pentru persoane care ar putea contribui la promovarea imaginii Romaniei si vorbim in special despre performantele in sport”, a declarat ministrul Justiției, Robert Cazanciuc.

Procedura renunță la una dintre condițiile necesare pentru obținerea cetățeniei: șederea pe teritoriul României timp de opt ani, potrivit hotnews.ro

Cu toate acestea, celelalte condiții se păstreaază. 

„E o chestiune mai veche care a pornit de la zona de sport, de la Federaţiile Naţionale care vor să naturalizeze sportivi care sunt deja în România şi care ar putea să joace pentru echipele naţionale sau să reprezinte România. Folosim actul normativ şi pentru oameni de cultură, oameni care se bat pentru valorile naţionale româneşti, să nu îi mai punem pe acea procedură lungă, birocratică şi întortocheată, uneori chiar umilitoare. Dacă există personalităţi deosebite, prin propunerea unui ministru şi, sigur, cu avizul instituţiilor competente, putem să acordăm cetăţenia în mod special celor care servesc România sau care pot să aducă un plus României în domenii cum sunt sportul, cultura, arta şi cele asemănătoare”, a declarat la inceputul sedintei de Guvern premierul Victor Ponta, potrivit sursei citate.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button