Problemele de la metrou continuă. Sindicaliștii îi cer ministrului Transporturilor să intervină 

03 aug. 2022
1949 Afișari
Problemele de la metrou continuă. Sindicaliștii îi cer ministrului Transporturilor să intervină 
Problemele de la metrou continuă. Sindicaliștii îi cer ministrului Transporturilor să intervină | Sursă foto: Facebook-Metrorex

Compania Metrorex se confruntă cu din ce în ce mai multe probleme în ultima vreme. Sindicaliștii declară că de la 1 august, compania plătește dublu la energie.

Criza de la metrou continuă

Facturile duble la energie pe care Metrorex le are de achitat ar putea duce rapid la paralizarea completă a companiei de transport public subteran.

Sindicaliștii îi transmit ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, că situație companiei este deja una critică și îi cer să intervină urgent, conform Antena 3.

Problemele Metrorex au început în momentul în care compania ce se ocupa de mentenanța trenurilor, Alstom a sistat serviciile oferite. Metrorex are o datorie de circa 30 de milioane de euro către firma Alstom.

Trenurile vin la intervale de 10-15 minute

Deoarece anumite garnituri de tren au fost scoase din circulație, bucureștenii așteaptă și câte 18 minute până la sosirea unui metrou.

Flota Metrorex are în exploatare 82 de trenuri. În conformitate cu normativele existente, acestor rame li se efectuează toate reviziile și reparațiile planificate prevăzute în planul de mentenanță întocmit de fabricantul trenului. Alstom Transport SA, prestatorul de servicii de mentenanță și salubritate cu care Metrorex are un contract în vigoare, își reduce activitatea la metrou.

Suspendarea progresivă a serviciilor de mentenanță efectuată de către Alstom Transport SA, pentru o parte din trenurile de metrou, determină retragerea acestora din circulație, la momentul în care vor ajunge la o scadență a reviziilor (la limita de kilometrii sau interval de timp), a transmis Metrorex, într-un comunicat.

Firma Alstom Transport SA a transmis, pentru Antena 3, că la acest moment asigură mentenanța doar pentru 39 de trenuri ale Metrorex.

Iată care sunt intervalele medii de succedare a trenurilor:

  • Magistrala I: 12-14 minute
  • Magistrala II: 10 minute
  • Magistrala III: 12-14 minute
  • Magistrala IV: 7-10 minute
  • Magistrala V:
    • 9 minute (Eroilor – Romancierilor),
    • 18 minute (Romancierilor – Valea Ialomiței / Raul Doamnei).

Criza de la metrou continuă. Sindicaliștii îi cer ministrului Transporturilor să intervină

Cookies