Probleme majore cu gunoiul și în Sectorul 5! Piedone e foc și pară! Compania de salubrizare din S5 a rămas fără autorizație de mediu

17 feb. 2021
103 Afișari
Probleme majore cu gunoiul și în Sectorul 5! Piedone e foc și pară! Compania de salubrizare din S5 a rămas fără autorizație de mediu

Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti a dispus suspendarea Autorizaţiei de Mediu nr. 384 din 16.09.2020 pentru Salubrizare Fapte 5 S.A., întrucât societatea nu a respectat prevederile autorizaţiei. Piedone a venit cu o reacție imediată.

Aspectele de neconformitate au fost constatate în urma controlului efectuat de Garda Naţională de Mediu. Suspendarea autorizaţiei se menţine 6 luni, mai exact până în data de 15.08.2021. Pe perioada suspendării, desfăşurarea activităţii este interzisă.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a decis convocarea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Sector 5, pentru că această problemă riscă să se transforme într-una care poate afecta siguranţa cetăţeanului şi sănătatea publică. Mai mult, dacă va fi nevoie, edilul a anunţat că va convoca de urgenţă şi Consiliul Local Sector 5, având în vedere că acesta este acţionar al Salubrizare Fapte 5 S.A.

Totodată, Cristian Popescu Piedone a cerut găsirea unei soluţii în cadrul Primăriei Sectorului 5, pentru ca angajaţii societăţii de salubrizare să nu rămână fără loc de muncă.

Mesajul lui Piedone

„Am ajuns în punctul în care decontăm greşelile celor din trecut. Nici măcar nu îmi pot da seama dacă a fost vorba de nepricepere sau prostie, pentru că, de când am preluat mandatul am tras multiple semnale de alarmă în acest sens. Se ştia de problema de la Salubrizare Fapte 5 S.A. încă din iunie 2020, dar nimeni nu a luat nicio măsură pentru că nu s-a dorit soluţionarea neregulilor.

Pentru a evita o situaţie care poate pune în pericol siguranţa cetăţeanului şi sănătatea publică, am convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Sector 5. Problema gunoiului de pe raza sectorului, dacă nu este soluţionată la timp, poate deveni un real pericol pentru comunitate. Dacă va fi nevoie, voi convoca şi o şedinţă a acţionarului Salubrizare Fapte 5 S.A. şi anume Consiliul Local. Nu vreau să văd gunoi pe străzi şi nu vreau să lăsăm sute de oameni fără loc de muncă.

Toţi factorii decidenţi trebuie să conştientizeze gravitatea situaţiei în care ne aflăm şi să găsească o soluţie de îndată pentru evitarea unei crize majore de sănătate publică, generată în mod voit şi repetat de vechea administraţie publică a sectorului. Cu alte cuvinte, dorim să evităm transformarea celebrei sintagme „Somnul raţiunii naşte monştri” care ar putea avea efecte devastatoare asupra cetăţenilor”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Cookies