Probleme majore cu companiile municipale create de Firea după monitorizare: Cifrele arată „dezastruos”

22 feb. 2021
1606 Afișari
Probleme majore cu companiile municipale create de Firea după monitorizare: Cifrele arată „dezastruos”

Consilierul general liberal Andrei Badiu, şef al comisiei care monitorizează companiile de la nivelul Primăriei Capitalei, anunţă că la Compania Municipală Turistica cifrele arată „dezastruos”, susţinând că firma „a tocat tot ceea ce a generat” prin activitatea sa.

Badiu mai susţine că în anul 2020 compania nu a emis nicio factură, deşi pandemia a început în martie, contul contabil este zero, iar singura sursă a companiei pentru anul trecut este subvenţia primită de la buget.

Nicușor de acord este de acord cu desființarea companiilor municipale

„Primarul general susţine demersul, s-a exprimat clar că aceste companii vor fi plătite pentru serviciile prestate, că acei oameni care lucrează acolo şi care sunt profesionişti îşi vor putea găsi  în cadrul direcţiilor primăriei, sau sub alte forme, un loc de muncă, dar am serioase dubii că acei manageri care au condus aceste companii îşi vor mai găsi locul, în viziunea noastră, a ce înseamnă serviciile care se vor presta către Primărie.  Asemenea manageri nu ar trebui să mai ocupe vreodată o funcţie de conducere într-o companie. Nu au condus nimic, doar au tocat bani, au tocat banii publici şi serviciile prestate au fost jalnice”, a afirmat Badiu.

Compania Turistică are angajate 10 persoane în acest moment. Potrivit lui Badiu, în companiile municipale lucrează 20.000 de oameni dintre care 15:000 la STB şi Termoenergetica.

Badiu a mai afirmat că „situaţia a fost ţinută sub preş” în ceea ce priveşte compania Turistică.

Potrivit PNL Bucureşti, Compania Municipală Turistică Bucureşti S.A. a fost înfiinţată în anul 2017, cu un capital social iniţial de 120.000 de lei, crescut ulterior până la 8.682.000 de lei.

În anul 2017, primul an de activitate , societatea a avut o cifră de afaceri netă de 0 lei, un număr mediu de 9 salariaţi, cheltuieli cu personalul în cuantum de 114.720 lei, şi a înregistrat la finalul anului 2017 o pierdere netă de 252.382 lei. În fiecare an, societatea a acumulat pierderi de milioane de lei (2020 : 2.157.296 lei), astfel şi-a cheltuit practic, în cei 3 ani de activitate, întregul capital social FĂRĂ a produce venituri. Sunt 8,5 milioane de lei din banii Bucureştenilor care au fost cheltuiţi majoritar, doar pe angajaţi!

În 2019, compania avea, în medie, cheltuieli de personal de 7.000 lei/lună/angajat pentru cei 38 de angajaţi care nu produceau venit.

Această companie, de la înfiinţare şi până în prezent, a funcţionat doar din împrumuturi, iar veniturile din exploatare nu au reuşit să acopere cheltuielile societăţii, precum şi faptul că societatea a înregistrat în cei 3 ani şi jumătate doar pierderi financiare, susţin liberalii bucureşteni.

Cookies