PROBLEME la METROU: Circulaţia a fost oprită timp de două ore. Directori Metrorex, demişi

de:
03 nov. 2017
0 Afișari
PROBLEME la METROU: Circulaţia a fost oprită timp de două ore. Directori Metrorex, demişi

Circulaţia metroului pe tronsonul Izvor-Politehnică-Grozăveşti a fost reluată la ora 7.45, a anunţat Metrorex.

UPDATE – Directorul general al Metrorex şi directorul de exploatare au fost demişi

Directorul general al Metrorex, Marin Aldea, şi directorul de exploatare al companiei, Liviu Dinu, au fost demişi, vineri dimineaţă, în urma incidentului de la metrou, au declarat pentru News.ro reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor.

Circulaţia metroului, oprită pe tronsonul Eroilor-Politehnică. Un tren a rămas blocat în tunel

Metrorex anunţă că la ora 5.24, pe tronsonul Eroilor-Politehnică, pe firul 1, un jgheab de scurgere a infiltraţiilor a căzut din plafon pe o şină responsabilă cu transmiterea tensiunii şi a produs un scurtcircuit.

Din acest motiv, a fost scoasă tensiunea de pe şină, trenul care tranzita zona a fost oprit, călătorii din tren fiind evacuaţi în siguranţă de către echipele Metrorex prin staţia Eroilor, spune Metrorex, precizând că directorul companiei se află la faţă locului pentru coordonare şi remedierea rapidă a situaţiei.

La acest moment, echipele Metrorex lucrează pentru ca transportul în comun să fie reluat rapid„, mai menţionează compania.
Ca urmare a scoaterii tensiunii din şină, pe tronsonul Izvor-Politehnică- Grozăvesti nu se circulă.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, ISU a fost anunţat prin dispecerat de către Metrorex referitor la existenţa unei garnituri de metrou care a oprit din motive tehnice la aproximativ 200 de metri de peron la staţia Eroilor, sensul dinspre Politehnică.
Au fost alertate subunităţile de pompieri Grozăveşti şi Detaşamentul Special de Salvatori, la ambele capete ale celor două staţii, iar echipele de intervenţie de la
Eroilor au găsit trenul în zona peronului şi au fost informate că toţi călătorii au fost evacuaţi.

„ISU a efectuat o recunoaştere în staţie şi în tunel, nu sunt probleme în ceea ce priveşte siguranţa călătorilor. De asemenea, a fost oprită circulaţia şi pe celălalt sens de deplasare. În acest moment, în staţia Eroilor nu sunt călători”, spune ISU.

La staţia Eroilor sunt jandarmi care îi informează pe călători că este oprită circulaţia în subteran.

Probleme la metrou au fost şi joi dimineaţă, din cauza unei căderi de tensiune pe linia Pipera-Berceni. Defecţiunea s-a produs la staţia Unirii.

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a declarat, vineri dimineaţă, că la Metrorex există foarte multe lucruri în neregulă, precum indisciplina şi rutina, el precizând că a fost formată o comisie de anchetă care verifică dacă lucrările de întreţinere, pentru care există bani, sunt făcute în realitate, iar dacă va fi cazul vor fi sesizate şi organele de urmărire penală. El a mai spus că o primă măsură luată este demiterea directorului general Marin Aldea şi a directorului de exploatare Liviu Dinu.

Comentând incidentul de vineri dimineaţă, când o garnitură a rămas blocată în tunel, Felix Stroe a declarat, la Digi 24, că nu au existat victime, metroul fiind foarte aproape de staţie.

El a spus că la Metrorex sunt multe lucruri în neregulă, precum indisciplina şi rutina, subliniind că bani pentru întreţinerea metroului au existat şi există în continuare.

Ministrul Transporturilor a mai arătat că în această dimineaţă începe o anchetă la Metrorex, coordonată de un secretar de stat, care va verifica dacă lucrările sunt prevăzute în planuri şi dacă se fac în realitate.

„Pe tot lanţul de vinovăţii se vor lua cele mai severe măsuri. Vom verifica dacă aceste lucrări sunt prevăzute în planuri şi dacă se fac cu adevărat. Au fost demişi directorul general al Metrorex, Marin Aldea, şi directorul de exploatare, Liviu Dinu, iar în funcţie de rezultatele anchetei vom lua şi alte măsuri. Dacă va fi cazul, vom sesiza şi organele de urmărire penală”, a adăugat ministrul Transporturilor.

Cookies