Probleme în Sectorul 4 cu parcările. Primăria, acuzată că încalcă legea cu noile tarife implementate

13 aug. 2021
164 Afișari
Probleme în Sectorul 4 cu parcările. Primăria, acuzată că încalcă legea cu noile tarife implementate
Probleme în Sectorul 4 cu parcările. Primăria, acuzată că încalcă legea cu noile tarife implementate. sursa foto: ordinea.ro

Probleme în Sectorul 4 cu parcările, după ce ieri autoritățile au implementat noile tarife. Totuși, primăria Sectorului 4 este acuzată că încalcă legea cu măsurile recente.

Parcările sunt un nou subiect de scandal în ograda primarului Daniel Băluță. Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a venit ieri cu o serie de acuzații dure după ce a precizat că hotărârile Consiliului Local Sector 4 cu privire la introducerea de tarife pe oră pentru locurile de parcare din Sector, de pe unele bulevarde, sunt nelegale și ar trebui interzise, deoarece sunt o încălcare a normelor în vigoare.

Intervenția vine în ideea în care joi, Primăria Sector 4 a stabilit tarife de închiriere cu ora pentru parcările de pe bulevarde.

Reacția lui Stelian Bujduveanu privind parcările cu plată din Sectorul 4

Bujduveanu spune că noile prevederi privind tarifarea pe oră ar fi nelegale, deoarece Primăria Sectorului 4 nu ar avea dreptul să implementeaze asemenea măsuri, deoarece acestea ar fi în contradicție cu Strategia de parcare de pe teritoriul Capitalei.

„Hotărârile Consiliului Local Sector 4 privind introducerea de tarife pe oră pentru locurile de parcare de pe unele bulevarde sunt nelegale! Atrag atenţia că Primăria Sector 4 nu poate administra în regim de plata cu ora parcările de pe marile bulevarde, întrucât decizia intră în contradicţie cu prevederile Strategiei de parcare pe teritoriul Municipiului Bucureşti”, a explicat viceprimarul Bujduveanu.

Mai mult, acesta explică faptul că primăriile de sector pot administra doar parcările de reședință, iar acest lucru se face doar ăprin închirierea pe un an.

„Sectoarele administrează numai parcaje de reşedinţă, exploatarea lor făcându-se prin închiriere către persoanele fizice îndreptăţite, pe bază de contract cu durata de valabilitate de 1 an şi cu posibilitatea reînnoirii. Chiar şi pentru parcajele de reşedinţă administrate de sectoare, tarifele diferenţiate sunt stabilite doar de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti”, a scris Stelian Bujduveanu, joi pe Facebook, scrie news.ro.

Încălcare a normelor în vigoare

Acesta mai spune că „faptul că Primăria Sector 4 a stabilit tarife de închiriere cu ora este o încălcare a normelor în vigoare”.

„Tarifele de închiriere cu ora sunt specifice parcajelor publice de utilitate generală (cf. art. 17 (2) din Anexa nr. 3 din Strategia de parcare pe teritoriul Municipiului Bucureşti), categorie de parcaje care se află în administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti. În plus, Comisia Tehnică de Circulaţie a Municipiului Bucureşti (autoritatea care încadrează parcajele pe categorii) nu a avizat niciodată parcaje de reşedinţă pe arterele principale din Sectorul 4”, a mai completat BUjduveanu.

Cookies