Probleme de tot rahatul în București înainte de EURO 2020 din Capitală. Toaletele stradale, sigilate din lipsă de bani

04 iun. 2021
226 Afișari
Probleme de tot rahatul în București înainte de EURO 2020 din Capitală. Toaletele stradale, sigilate din lipsă de bani

Probleme de tot rahatul în București înainte de EURO 2020 din Capitală, iar suporterii care ne vor vizita orașul ar putea pleca cu un gust amar și probleme de vezică, asta după ce aproape toate toaletele stradale din Capitală au fost sigilate de primărie din lipsă bani chiar înainte de marele eveniment sportiv.

Cu câteva zile înainte de sosirea suporterilor la meciurile de la EURO 2020, toaletele stradale din București sunt sigilate. Explicația e că Primăria Generală are datorii mari față de societatea care le întreține, așa că municipalitatea mai are bani să plătească doar pentru 18 toaleteautomate din cele 130 din oraș, scrie digi24.ro.

Toaletele din București, închise

Două în Floreasca – ambele închise. Una lângă Guvern – închisă. Alta, tot închisă, lângă Antipa. Și încă una pe  Valter Mărăcineanu – tot închisă.

Din cele 130 de toalete automate fixe, care se auto-dezinfectează după fiecare folosire, 100 sunt deja închise, sigilate cu folie neagră.

Mii de turiști străini, așteptați la EURO 2020

În curând, de problemele orașului se vor lovi și mii de turiști străini. Începe Campionatul European de Fotbal, iar la București ajung mii de austrieci, macedoneni, ucraineni. Plus alte mii de francezi sau nemți sau portughezi, pentru partida din optimi.

S-a ajuns aici pentru că în bugetul Primăriei nu sunt bani.

„Aceste toalete au fost închise datorită faptului că nu s-a semnat, până la ora actuală, un contract de întreținere și mentenanță. Din cauza, din cele câte știm noi, fondurilor lipsă de la Primăria Capitalei. Pentru a continua activitatea, noi trebuie să avem o putere financiară, pentru că noi plătim curent, apă, consumabile. Și așa mai departe”, a explicat Marin Dumitru, reprezentant al prestatorului de servicii publice.

Astfel, vor fi disponibile doar un număr de vreo 20- 30, promite prestatorul de servicii.

PMB a recunoscut oficial

Primăria Capitalei a anunțat că a renunțat, oficial, prin contract, la 112 toalete automate fixe, din cele 130 existente în București. Noul acord – cadru, încheiat cu prestatorul până pe 10 octombrie, prevede ca orașul să beneficieze doar de 18 toalete automate fixe, 64 de toalete ecologice mobile și 46 adaptate pentru persoanele cu dizabilități.

Situația va putea fi reglementată complet abia la toamnă, după încheierea licitației internaționale care va decide viitorul operator al toaletelor publice din Capitală.

Cookies