Probleme cu căldura în București și iarna asta. Care va fi cea mai afectată zonă

20 sept. 2021
456 Afișari
Probleme cu căldura în București și iarna asta. Care va fi cea mai afectată zonă
Probleme cu căldura în București și iarna asta. Care va fi cea mai afectată zonă

Probleme cu căldura în București și iarna asta. Care va fi cea mai afectată zonă din Capitală, potrivit declarațiilor făcute de directorul general al Termoenergetica.

Probleme cu căldura în București și iarna asta. Care va fi cea mai afectată zonă din Capitală. Claudiu Crețu, directorul general al Termoenergetica a vorbit despre situația rețelei de termoficare.

Probleme cu căldura în București și iarna asta

Bucureștenii tot speră că o să vină iarna și toate lucrurile vor merge ca pe roate: apă caldă la discreție și căldură, dar se pare că nu va fi chiar așa. Directorul general al Termoenergetica a declarat pentru Digi24 că și în acest sezon rece vor exista probleme cu căldura în Capitală.

Recomandăm și: Termoenergetica începe luni încărcarea cu apă a instalațiilor de energie termică. Ce sunt rugați bucureștenii să facă

Probleme vor exista și anul acesta deoarece rețeaua de termoficare este veche, iar sute de kilometri de conducte trebuie înlocuiți.

Claudiu Crețu a explicat că vor exista probleme punctuale, iar echipele Termoenergetica sunt pregătite să intervină cât mai repede, astfel încât disconfortul oamenilor să fie diminuat cât de mult este posibil. Echipele sunt pregătite să intervină și acolo unde vor apărea avarii majore la rețeaua de termoficare, a spus directorul general al Termoenergetica.

Care va fi cea mai afectată zonă

Sute de kilometri de conducte trebuie inlocuite, iar pentru aceste lucrări sunt necesare investiții – finanțări considerabile. Deja a fost semnat contractul pentru înlocuirea a 200 de kilometri de conducte, din fonduri europene.

Sursă foto: Facebook

„Așteptăm licitațiile pe care le organizează Primăria Capitalei astfel încât anii viitori să putem moderniza acest sistem de conducte pentru a nu mai avea probleme.”, a completat Claudiu Crețu, directorul general al Termoenergetica, potrivit sursei citate.

Rețeaua de termoficare este formată din 1.000 de kilometri de conducte, iar pentru înlocuirea acestora sunt necesare lucrări de amploare.

Claudiu Crețu a spus și care este cea mai vulnerabilă zonă din București în ceea ce privește rețeaua de termoficare: zona de nord-est a orașului, care include cartierele Fundeni și Colentina.

„Este capăt de rețea. Energia termică trebuie să ajungă tocmai de la CET Sud”, a spus Claudiu Crețu.

Din rețeaua de 1.000 de kilometri, doar 15 kilometri au fost înlocuiți anul acesta.

Cookies