Probleme cu apa într-un cartier din București. „Între orele 18 și 22, apa nu mai curge deloc”

14 mart. 2023
972 afișări
Probleme cu apa într-un cartier din București. „Între orele 18 și 22, apa nu mai curge deloc”
Probleme cu apa într-un cartier din București. „Între orele 18 și 22, apa nu mai curge deloc”. Sursa foto: Facebook/ Pentru Sectorul 6/ Eduard Zevedei

Un cartier din Sectorul 6 are probleme cu apa și face apel la primărie. De câteva luni, apa nu mai curge în intervalul 18-22, nici la parter și nici la celelalte etaje.

Un locuitor al cartierului a sesizat problema pe pagina de Facebook „Pentru Sectorul 6”, așteptând un răspuns din partea primarului.

Imobilul în care locuiește bărbatul este la limita Sectorului 6 și crede că din această cauză întâmpină probleme de infrastructură:

Sunt unul din locuitorii unui cartier de case înșiruite (townhouses) cu adresa în Sectorul 6, Drumul Ciorogârla nr 171-181. Imobilele au fost construite în anii 2017/2018, un număr de 100 de case, dispuse pe 4 rânduri. Aflându-ne la limita Sectorului 6, probabil că din acest motiv ne confruntăm și cu multele probleme de infrastructură.”

„Apa nu curge prea des și când curge, e rece”

Bucureșteanul spune că apa nu mai curge deloc în intervalul menționat anterior, iar când curge, e rece:

Prin 2019, casele au ajuns să fie locuite în proporție de 80-90%, ocazie cu care am constatat împreună cu vecinii mei, că la orele de vârf apa curgea cu țârâita. Însă, totuși curgea. De bine, de rău, reușeai să încropești o baie mai chinuită.
De câteva luni, însă, în fiecare seară, între orele 18 și 22, apa la etaj nu mai curge deloc. Mai nou, de câteva săptămâni, nici la parter nu mai curge pentru ultimul rând, iar pentru celelalte rânduri are debit atât de mic, încât centrala termică nu pornește să încălzească pentru apa caldă menajeră. Practic, din motive de debit prea mic, senzorul centralei nu sesizează că este deschis un robinet de apă caldă.”
Bărbatul a spus în postarea respectivă că au fost făcute numeroase sesizări, atât la Apa Nova, cât și la PS6.
Răspunsul primit a fost că Apa Nova nu poate interveni din cauză că instalația interioară este privată și nu publică. Dar nici locuitorii cartierului nu pot interveni, deoarece conducta de apă se află pe un drum public:
Coroborând răspunsurile primite de la cele 2 instituții cu legislația în vigoare, ne aflăm într-o situație de-a dreptul absurdă: în cazul unei avarii pe conducta care ne alimentează complexul, ApaNova nu va interveni pentru că o consideră instalație interioară, adică proprietate privată, nu publică. Însă, nici noi nu vom putea interveni, din cauza conductei, care se află pe un drum public, pe strada Viscolului.”

Care sunt soluțiile rezolvării problemei

Soluția oferită de Apa Nova este modernizarea și extinderea infrastructurii de apă-canal pe strada Viscolului. Bărbatul spune că acest proces de modernizare ar fi început în anul 2021, însă n-a fost dus la capăt.
Bucureșteanul, alături de vecinii săi, este dispus să cedeze un teren primăriei, în schimbul unei investiții pentru apă/canal:
Împreună cu vecinii, suntem dispuși să ne implicăm, în masura în care putem ajuta pentru deblocarea lucrurilor. Intuim că una din probleme este partea financiară. Prin urmare, noi ne oferim să cedam cu titlu gratuit către Primărie, terenul pe care urmează să fie construit drumul public, sub condiția realizării investiției pentru apă/canal, la standarde de calitate care să țină cont și de viitoarele dezvoltări imobiliare din această zonă.”

Ce răspuns a oferit primarul Sectorului 6

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a spus că este conștient de problemă dar nu știe ce răspuns să ofere. El l-a invitat pe bărbatul care a sesizat problema într-o audiență în care să găsească soluții legale pentru rezolvarea problemei:

Bună ziua! Știu problema dvs., mi s-a explicat chiar din campanie. O știu foarte bine! Dezvoltatorul a primit aviz de la AN și acum Apa Nova nu are de unde să dea presiune. Nu știu ce să vă răspund, dar vreau să vă ajut. Vă invit intr-o audiență ca să am directorii cu mine, și să vedem ce putem face, să căutam soluțiile legale.”

De asemenea, cetățeanul este într-un proces cu dezvoltatorii și asteaptă soluția oferită de instanță:

Este proces deschis împotriva dezvoltatorilor. Este o serie de nereguli de fapt, apa e doar una din ele.”

Te-ar putea interesa și:

Cookies