Problema gunoaielor din București este discutată la ședința de lucru de la Primăria Sectorului 1. Participă Nicușor Dan, Prefectul Capitalei, dar și alți primari de sector. A fost chemată poliția | UPDATE

14 iul. 2021
320 Afișari
Problema gunoaielor din București este discutată la ședința de lucru de la Primăria Sectorului 1. Participă Nicușor Dan, Prefectul Capitalei, dar și alți primari de sector. A fost chemată poliția | UPDATE
Problema gunoaielor din București este discutată la ședința de lucru de la Primăria Sectorului 1

Miercuri, cu începere de la ora 11:00, se desfășoară o ședință de lucru la Primăria Sectorului 1 la care vor participa primarul general Nicușor Dan, Prefectul Alin Stoica, dar și alți edili de sector din Capitală. Se va discuta cel mai arzător subiect al Capitalei: problema gunoaielor din București.

UPDATE 11:55 La sediul Primăriei Sector 1 a fost chemată, prin apel la 112, poliția. Se pare că apelul a fost inițiat de un consilier local din partea PSD care acuză că nu a fost primit la ședință.

UPDATE 11:40 În cadrul ședinței  este discutat un proiect al unei asociații pentru gestionarea deșeurilor din Capitală. Astfel, Primăria Generală și cele de sector ar urma să lucreze împreună în gestionarea crizei gunoiului din București.

Știrea inițială:

Problema gunoaielor din București va fi discutată, începând cu orele 11:00, la sediul Primăriei Sectorului 1. Conform anunțui făcut de instituția condusă de Clotilde Armand, la ședință de lucru pe tema gestionării problemei deșeurilor din București vor participa și alte importante oficialități de la nivel central și local: Prefectul Capitalei, Primarul General al Capitalei și primarii de sector.

Problema gunoaielor din București: sectorul 1 este afectat de scandalul dintre primărie și Romprest

În acest moment, problema gunoaielor din București este cu adevărat gravă în Sectorul 1, după ce compania de salubrizare Romprest a anunțat că începând cu data de 1 iulie a fost redusă frecvenţa colectării coșurilor de gunoi stradale la doar o dată pe săptămână.

Firma acuză Primăria Sectorului 1 că îi datora la data de 15 iunie 2021 suma de aproape 120 de milioane de lei pentru serviciile prestate între lunile iulie 2020 – martie 2021.

Ședința va fi transmisă live pe pagina de Facebook a primăriei Sector 1 și pe canalul de YouTube al Primăriei Sector 1.

Ședință a Consiliului Local Sector 1 la ora 14:00

Clotilde Armand a anunțat și că a convocat pentru miercuri, la ora 14:00, o ședință ordinară a Consiliului Local Sector 1. Pe ordinea de zi a acestei ședințe se află proiecte importante pentru comunitatea Sectorului 1 precum plata burselor școlare, fonduri pentru construcția și modernizarea unor școli sau fonduri pentru sistemul de sănătate.

În plus, se va discuta finanțarea proiectelor “Grădinița de vacanță” și “Școala de vară”. În cadrul acestuia din urmă, peste 300 de elevi vor beneficia de ateliere de grup și vizite tematice. Proiectul se va derula până la începutul lunii septembrie în patru unități de învățământ din Sectorul 1.

Se va discuta și finanțarea proiectului “Mavrogheni” destinat construirii unui centru de recuperare a persoanelor cu Sindrom Down și Autism.

Mai mult, pentru decongestionarea traficului din Sectorul 1, administrația locală intenționează să ridice mașinile parcate neregulamentar pe domeniul public din această zonă administrativă. Potrivit proiectului de regulament aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sector 1 vehiculele staționate neregulamentar pe domeniul public vor fi ridicate și depozitate într-un spațiu special amenajat.

 

Cookies