Probabil cel mai trist stâlpișor din București. A fost plantat singur-singurel lângă „enigma plină de mistere” de la noul Parc Obor

13 mai 2024
5499 afișări
Probabil cel mai trist stâlpișor din București. A fost plantat singur-singurel lângă
Probabil cel mai trist stâlpișor din București. A fost plantat singur-singurel lângă "enigma plină de mistere" de la noul Parc Obor | Sursa foto: Ești din Sectorul 2/Facebook

Dacă stâlpișorii ar avea suflet, dar mai ales glande lacrimale, acest stâlpișor de la noul parc Obor probabil că ar inunda cu lacrimile lui strada Chiristigiilor, acel loc din București unde au apărut niște deocamdată dubioase creații urbanistice betonate.

Așa l-a căinat fetiță peltică atunci când  a trecut cu mama ei de mână pe lângă  bietul amărât: „Uite, mama, stâlpișolu’ ăsta ce singul e, sălacu’, mi-e milă de el!”

Un stâlpișor singur-singurel pe Chiristigiilor, de veghe la intrarea în Parcul Obor

După cum Primăria Sectorului 2 tot zice, Parcul Obor e într-un fel de epică transformare, la finalul căreia  ochilor bucureștenii vor avea parte de o spectaculoasă și irezistibilă promenadă. aproape că obiectiv turistic.

Deocamdată, strada și trotuarul s-au umplut de plăci-pavele despre care bucureșteni din zonă spun că fac deja clanca-clanca sub picioare și roți, de niște structuri unduite din beton care par embrionii unor viitoare fântâni și, acum, iată, aici a fost plantat și un stâlpișor. Unul singur, ca să păzească probabil intrarea în parc.

A fost fotografiat, în deplina lui singurătate, de un membru al comunității Ești din Sectorul 2.

Probabil cel mai trist stâlpișor din București. A fost plantat singur-singurel lângă
Sursa foto: Ești din Sectorul 2/ Facebook

Un bucureștean explică ironic rostul acestui singur și trist stâlpișor de la singura cale de acces în Parcul Obor, din strada Chiristigiilor:

Stâlpișorul este brandul sectorului. El trebuie să apară peste tot, chiar dacă este sau nu este necesar.

Un altul vine cu o altă replică amuzantă:

Era pe stoc!

Desigur, există și apărători fani stâlpișori, care spun că, fără solitarul acesta, toată lumea ar parca acolo.

Noul Parc Obor cu stâlpișor

Potrivit proiectului PS2, Strada Chiristigiilor și Aleea cu Ceas sunt zonele centrale al noului Parc Obor, care au urma să fie, la finalul lucrărilor, o superbă promenadă.

Una ca-n străinătate, după cum spunea primarul Radu Mihaiu când a pornit proiectul:

Așa cum la Lisabona, la Amsterdam sau la Barcelona ne place să vizităm piața locală, să mâncam sau doar să simțim spiritul locului, așa și la Obor. Vrem să cream un spațiu care să devină un reper pentru București și unde turiștii, ca și bucureștenii, să petreacă timp de calitate. 

Primăria Sectorului 2 a desființat  100 de locuri de parcare de aici și amenajat, în loc, trotuar la,  din pavaj, la nivelul carosabilului. A promis și bănci, piste de biciclete și spații de relaxare. Când oamenii au ridicat problema parcării, primarul Mihaiu a zis că în zonă sunt locuri de parcare berechet, în Pasajul Obor.

Această promenadă urmează să fie cuprinsă între magazinul Bucur Obor și parcul din curtea Primăriei Sectorulu.

În urma reconfigurării zonei, dispare un sens de circulație, ceea ce înseamnă că mașinile vor putea să circule doar dinspre Colentina spre Șoseaua Mihai Bravu.

Pe cam același subiect, mai poți citi și:

 

Cookies