Probabil cel mai antipatic vecin de bloc din București. Crede că o bucată de stradă e Locul Lui De Parcare (fiindcă stă de mult în zonă). Dacă cineva-l ocupă, ploaie de ouă!

08 apr. 2024
21235 afișări
Probabil cel mai antipatic vecin de bloc din București. Crede că o bucată de stradă e Locul Lui De Parcare (fiindcă stă de mult în zonă). Dacă cineva-l ocupă, ploaie de ouă!
Probabil cel mai antipatic vecin de bloc din București. Crede că o bucată de stradă e Locul Lui De Parcare (fiindcă stă de mult în zonă). Dacă cineva-l ocupă, ploaie de ouă! | Foto simbol; sursa: Unsplash

În conceptul larg de „vecin de bloc antipatic” intră câteva subcategorii proeminente:

  • Vecinul cu bormașina, vrednic sâmbătă și duminica dimineața, la ora 6;
  • Vecinul care face pește la grătar pe balcon;
  • Vecinul / vecina care gătește trei sferturi de zi cu ușa la apartament deschisă;
  • Vecinii de la parter care pun stăpânire pe grădina blocului și, eventual, și pe ușa din sparte de intrare/ieșire din bloc. Pun garduri, încuie cu cheie/lacăt, ca să fie sigur că spațiul delimitat reprezintă Curtea Lor.
  • Vecinul care parchează într-un spațiu public oarecare și nimeni altcineva n-are voie să lașe mașina acolo PENTRU CĂ EL A FOST PRIMUL.

În situația de față, despre acest din urmă caz este vorba.

Probabil cel mai antipatic vecin de bloc și-a rezervat o bucată de stradă

Acest vecin de bloc există în varianta sa cvasi-extremă în Bucureșții Noi. O bucureșteancă, membră a comunității Iubesc Bucureștii Noi, îți povestește pățania cu el:

Vreau sa va povestesc ce am pățit zilele trecute si poate sa primesc un sfat de la voi. Pentru început menționez ca locuiesc in Bucuresti sector 1, la bloc și pe strada pe care locuiesc se parchează la liber, nu exista locuri de parcare cu plata, iar pe data de 02.04.2024 am parcat mașina, pe un loc găsit liber. În data de 03.04.2024, dimineață mi-am găsit masina cu stergatoarele ridicate, ouă crude sparte pe parbriz și un sac de gunoi pe capota. Instant m-am gândit ca un locatar a făcut acest lucru mizerabil. Seara mi-am parcat mașina in același loc, de aceasta data nu am găsit nimic pe masina, joi nu am parcat tot acolo, deoarece am găsit un alt loc liber, dar vineri seara, ce credeți, am găsit acel loc liber și am parcat. 

Această „recidivă” l-a sos din minți pe vecinul cu spațiu public luat în nume personal, povestește femeia în căntinuare:

Tot in acea seara în jurul orelor 20:00, am auzit o bușitură; când am ieșit pe balconul apartamentului și m-am uitat la masina, surpriza, un ou spart pe capota, nu trec câteva secunde, ca un alt ou lovește, de aceasta data parbrizul. Ouale au fost aruncate de la geamul individului. Am sunat la poliție, a venit poliția, individul și soția acestuia au făcut circ (nu mă așteptam la altceva, din moment ce te duce capul sa faci mizerii), nu i s-a întâmplat nimic individului. Lucrurile au rămas nerezolvate. 

Femeia mai povestește că, între timp, a observat pe capota mașinii o zgârietură care nu era acolo, pană la incidentele cu vecinul antipatic, care se consideră stăpânul suprem al locului, iar în bloc se știe că «face urât» decă cineva:

Considera ca acela este locul lui de parcare, deoarece el locuiește de 15 ani în acel bloc și nimeni altcineva nu are dreptul sa parcheze acolo, vecinii lui îi știu de frică si nu parchează pe «locul lui»; vineri un vecin de-al lui, chiar mi-a spus ca nu e bine sa parchez in fata blocului că acolo parchează acel individ.Menționez ca nu am încurcat cu nimic pe nimeni, parcând acolo. Ce aș putea să mai fac? 

Bucureștenii din comunitate îi recomandă femeii să facă plângere la poliție, să-și monteze cameră video sau să încerce o o petiție:

Petiție online, căci sunt obligați sa ofere rezoluție. Așa,.cu sunat la poliție, nu rezolvati nimic.. Din experiența vorbesc.

Poate vrei să citești și:

 

 

Cookies