Magnoliile au ceva regal în ele. Poate din cauza felului în care își deschid petalele larg, ca și cum ar saluta cerul. Sau poate pentru că înfloresc negrăbite și sigure pe frumusețea lor. Le privim, le fotografiem, le iubim, dar rar ne gândim că le-am putea și mânca.
Și totuși, se poate. Și e chiar delicios.
Pe lângă dulceața de magnolii, voi ați auzit de magnolii murate?
Dacă trandafirii au fost vedetele dulcețurilor din copilărie, magnoliile pot deveni surpriza primăverii.
Petalele lor, puse la murat, se transformă într-o delicatesă gustoasă, cu aromă ușor citrică și un parfum care amintește de diminețile plăcute de aprilie.
Pe străzile Bucureștiului, magnoliile sunt în floare, ca niște confetti naturale aruncate peste oraș. Bucureștenii interesați pot lua străzile la pas și culege minuatele flori ca mai apoi să le poată pune la murat și să se bucure de aroma lor.
Procedeul este simplu.
Acesta nu necesită foarte multe ingrediente complicate, doar oțet de cidru sau de orez, zahar, sare și bineînțeles petalele de magnolii.
Iată mai jos compoziția exactă a rețetei:
Potrivit rețetei regăsite pe Ierburi Uitate petalele acestea se murează în scurt timp, în doar 1-2 zile. Se amestecă, se lasă la murat în acest interval de timp și apoi se păstrează la frigider.
Gustul? Un amestec între delicat și surprinzător. Perfect lângă o grămadă de preparate, mai ales lângă salate calde.
E primăvară și natura nu doar că ne încântă ochii, ci ne și oferă mici bucurii în cele mai neașteptate forme. Așa că, dacă vedeți o magnolie înflorită, poate nu e doar un moment bun de fotografiat, ci poate e și începutul unui borcan gustos și parfumat.