Probabil că așa pățești când dai cu seen. Nicușor Dan trebuie să-i dea azi lui Vlad Voiculescu surPLUS de explicații despre bugetul Capitalei 

06 mai 2021
245 Afișari
Probabil că așa pățești când dai cu seen. Nicușor Dan trebuie să-i dea azi lui Vlad Voiculescu surPLUS de explicații despre bugetul Capitalei 

Mai țineți minte când Vlad Voiculescu alegea să se facă ministru al Sănătății și nu viceprimar pentru că, spunea el, primarul Nicușor Dan nu-l băga în seamă? Că nici măcar nu-i răspundea la telefon? (Bine, luni mai târziu, spunea că a pățit la fel și cu premieurl Florin Cîțu) În fine, luni mai târziu, în deja așa-numita "Criză a bugetului Capitalei" - buget pe care consilierii USRPLUS l-au picat la vot, Vlad Voiculescucere la negocieri noi informații și explicații despre buget, iar Nicușor Dan promite că i le livrează.

Au discutat aseară mult partenerii politici de coaliție, în încercarea de a debloca situația cu bugetul Capitalei. Suntem în luna mai și Bucureștiul nu are buget votat pentru că partenerii, de fapt, ori nu se plac, ori nu au încredere unii în alții, ori fac exact ca-n căsniciile în care mama și tata se bat, dar întotdeauna numai după ce adorm copiii și vecinii, ca să nu creadă lumea că-s nasoi.

După discuții, primarul general al Bucureștiului a anunțat pe  Facebook (desigur) că Vlad Voiculescu a solicitat noi date tehnice cu privire la buget, că urmează o nouă analiză, dar că speră să se ajungă în curând la un acord cu USR PLUS pe tema bugetului.

„Dialogul echilibrat” din toiul dezechilibrelor

Nicușor Dan a spus că a fost un dialog online „echilibrat” cu reprezentanții USR PLUS, PNL și PMP din București. „Alături de mine, la întâlnire au participat Vlad Voiculescu, Horia Tomescu și Cosmin Smighelschi (USR PLUS), Violeta Alexandru, Stelian Bujduveanu, Răzvan Socolovici și Diana Mardarovici (PNL), Andrei Ionescu și Sebastian Moise (PMP)”, a spus primarul general. Și a continuat:

„A fost un dialog echilibrat, în care am căutat căi de a rezolva lucrurile în interesul bucureștenilor. În numele USR PLUS, Vlad Voiculescu a solicitat noi date tehnice cu privire la buget, urmând ca în următoarele 24 de ore, în cadrul organizației, să se facă o nouă analiză, astfel încât să ne apropiem cu toții de o soluție”

Bugetul Capitalei intră azi din nou în discuții politice

Este luna mai, iar Bucureștiul nu are încă bugetul aprobat pentru anul 2021, din cauza unor disensiuni care au apărut între Nicușor Dan și consilierii USR PLUS. Bugetul Capitalei a fost respins lsăptămâna trecută cu 17 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” și 14 abțineri. Asta s-a întâmplat după ce consilierii USR PLUS i-au cerut primarului general Nicușor Dan să retragă proiectul pentru că nu a fost dezbătut, iar veniturile „nu sunt realistice”.

 

Cookies