Proba la Matematică la Evaluarea Națională 2021. Subiectele au fost concepute după modelul testelor PISA

24 iun. 2021
98 Afișari
Proba la Matematică la Evaluarea Națională 2021. Subiectele au fost concepute după modelul testelor PISA

Proba la Matematică la Evaluarea Națională 2021. Evaluarea Națională continuă joi, 24 iunie, cu proba la Matematică. Subiectele vor fi publicate imediat ce acestea vor fi anunțate de Ministerul Educației.

Proba la Matematică la Evaluarea Națională 2021. Subiectele la Matematică de la Evaluare Națională 2021 vor conține, în premieră, cerințe concepute după modelul testelor PISA.

Proba la Matematică la Evaluarea Națională 2021

La proba de la Matematică sunt trei subiecte, primele două fiind de tip grilă.

Peste 131.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, dintre care 12.006 în Capitală, s-au înscris la Evaluare Naţională 2021, în prima sesiune care se va desfăşura în perioada 22 iunie – 4 iulie 2021.

În contextul evoluției pandemiei care a împiedicat desfășurarea normală a cursurilor, programa pentru Evaluarea Națională 2021 a fost simplificată.

Primele rezultate ale examenelor de la Evaluarea Națională 2021 vor fi publicate în 29 iunie.

După evaluarea contestațiilor, afișarea rezultatelor finale este programată pentru 4 iulie.

Prentru pregătire, elevii de clasa a VIII-a au putut rezolva testele de antrenament publicate de Ministerul Educației.

Proba la Limba si literatura materna va avea loc vineri.

Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.

Un elev cu autism din Capitală a fost eliminat din cadrul probei scrise de Limba și literatura română de la Evaluarea Națională, susținută marți. Acesta a primit nota 1 deoarece a fost prins cu telefonul mobil asupra sa. Acesta ar putea susține din nou examenele în cadrul sesiunii speciale.

Elevii au început Evaluarea Națională cu proba de limba și literatura română. Potrivit Edupedu, elevii au primit a patra variantă de subiecte.

La primul subiect propus, elevii au avut de răspuns mai multor întrebări bazate pe un fragment extras din lucrarea lui Sorin Titel – „Pantera neagră”- și de un paragraf preluat dintr-un articol publicat în săptămânalul „Dilema Veche”.

La Subiectul II, absolvenții de clasa a VIII-a au primit cerința de a povesti, într-un text narativ, o situație neprevăzută din timpul unui joc cu prietenii ce s-a petrecut în curtea școlii. Mai mult, elevii au avut ca cerință inserarea unei secvențe descriptive, dar și a unui dialog.
Cookies