ARHIVA B365

PRO TV, țeapă de șase milioane de lei, în urma reorganizării Adevărul

Trustul editează Click, primul ziar al României ca tiraj și audiență, cotidianul quality Adevărul, săptămînalul Dilema Veche și alte publicații. Societatea media a intrat în insolvență pe 9 noiembrie 2012. În 2013, Adevărul Holding a raportat un an de profit, dar problemele de cash flow au dus la creșterea datoriei către stat și furnizori cu 18 milioane de lei, scrie Cătălin Tolontan.

Potrivit planului de reorganizare, pe care îl găsiți mai jos, Adevărul Holding are o datorie totală de 405 milioane de lei. Compania își propune ca în trei ani de acum să plătească 4% din datorie, bani care vor merge la societatea Elida Media Consulting (11,2 milioane de lei), Finanțele Publice București (5,5 milioane) și salariații (800.000 de lei).
Companie controlată de Cristi Burci, Elida Media a venit la comitetul creditorilor cu o creanță de 69 de milioane de lei și cu o hîrtie prin care acceptă să primească doar 16,3% din sumă, aproximativ 11,2 milioane de lei.
Restul celor 175 de creditori nu vor vedea nici un ban. Printre cei care rămîn integral păgubiți sînt BCR, care a dat un credit de 30 de milioane de lei fostei societăți patronate de Dinu Patriciu, ProTV și ProVideo care contorizează împreună o gaură de 6 milioane de lei, și aceeași Direcție a Finanțelor Publice București, care își ia adio de la o altă datorie de 9,3 milioane de lei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button