PRO TV, dat în judecată pentru prima nuntă gay

de:
20 sept. 2013
9 Afișari
PRO TV, dat în judecată pentru prima nuntă gay

O mamă, de profesie psihosociolog, a iniţiat o petiţie online prin care condamnă gestul PRO TV-ului: „Am aflat din presă că PRO TV lucrează la un nou format de emisiune: „Patru nunţi şi o provocare”. La trei cupluri normale, este adăugat şi un cuplu de homosexuali, care vor să-şi instituţionalizeze relaţia. În fapt, PRO TV vrea să ne inducă ideea că doi homosexuali pot forma o „familie”. Din statutul meu de mamă, nu pot decât să-mi fac griji cu privire la lumea în care va trăi fetiţa mea. Doresc să aibă parte de normalitate; normalitatea este mediul în care eu o cresc şi singurul în care se simte în armonie cu ea însăşi. Eu, personal, crescând într-un mediu armonios, încă o pot educa aşa cum îmi dictează bunul-simţ, responsabilitatea de părinte, filosofia de viaţa şi principiile unei lumi normale. Recunosc, nu mă mai regăsesc în principiile acestei lumi deschise”, scrie Dana Cleopatra Captilin în textul petiţiei care în scurtă vreme a ajuns la peste 5.000 de semnături.

30 de ONG-uri, printre care Pro Vita şi Alianţa pentru Demnitate Naţională au răspuns apelului făcut de Dana Captilin: „Acţionaţi după cum vă dictează fiecăruia conştiinţa, care-şi va face într-o zi bilanţul. Eu vă cer doar, ca mamă, să vă opuneţi acestui proces de distrugere a nucleului de bază al societăţii, realizat prin unirea dintre femeie şi bărbat, adică de cei care dau definiţia Familiei noastre dintotdeauna”.

Protestul a devenit public mai ales prin intermediul Facebook-ului. ONG-urile şi cei ce susţin apelul Danei au format Coaliţia pentru Familie, „o organizaţie informală a tuturor celor care doresc să păstreze intacte valorile familiei tradiţionale”
Coaliţia a trimis pe adresa Consiliului Naţional al Audiovizualului zeci de sesizări, cerând închiderea show-ului Pro Tv, înainte de difuzarea emisiunii cu „nunta” celor doi gay. Nu au avut succes. Emisiunea s-a difuzat.
În plus faţă de cererile către CNA, Asociaţia Pro Vita pentru Născuţi şi Nenăscuţi şi Alianţa pentru Demnitate Naţională au intentat două acţiuni în justiţie, încercând în ultimul moment să determine oprirea emisiunii de la difuzare printr-o decizie judecătorească, însă, din păcate, cererea a fost depusă prea târziu. În prezent, cele două acţiuni încă se află pe rolul judecătoriilor, cu toate că emisiunea deja a fost difuzată.”Am formulat o acţiune pe fond şi o ordonanţă prezidenţială prin care am solicitat oprirea de urgenţă a emisiunii în care apar cei doi. Din păcate, cauza a fost amânată, iar emisiunea a fost difuzată. Oricum, noi nu considerăm că solicitarea a rămas fără obiect, atât timp cât imaginile incriminate pot fi redifuzate”, a declarat pentru wowbiz Bogdan Marculescu, avocatul asociaţiei Pro Vita pentru Născuţi şi Nenăscuţi.

Amendați pentru discriminare

Asociatia Alianţa Familiilor din România şi Asociaţia Provita pentru Născuţi si Nenăscuţi au fost amendate de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru incitare împotriva acţiunilor organizate în februarie anul acesta la Muzeul Ţăranului Român în cadrul seriei de evenimente Luna istoriei LGBT ((lesbiene, gay, bisexuali, transgender).

„Amenda contraventionala in valoare de cate 1000 lei Asociatia Alianta Familiilor din Romania si Asociatia Provita pentru Nascuti si Nenascuti pentru afisarea unor bannere care incita impotriva evenimentelor organizate in cadrul Lunii istoriei LGBT („Vino la Muzeul Taranului Roman azi la ora 18! ti-ai vedea baietelul … HOMOSEXUAL? ti-ai inchipui fetita … LESBIANA? Pe Olari, si la MTR, se fac niste chestii”), care reprezinta discriminare si incalca dreptul la demnitate al persoanelor LGBT incitand totodata impotriva organizarii unor evenimente de catre organizatii care promoveaza drepturile persoanelor LGBT conform art. 2 alin. 1 coroborat cu art. 15 al O.G. nr. 137/2000″, precizează comunicatul CNCD.

Cookies