Priviți chipul, rețineți numele: Charlie D’Amelio. 16 ani, sute de milioane de abonați și fani pe TikTok, 25.000 de dolari pe videoclip postat

24 nov. 2020
344 Afișari
Priviți chipul, rețineți numele: Charlie D'Amelio. 16 ani, sute de milioane de abonați și fani pe TikTok, 25.000 de dolari pe videoclip postat
Charlie D"Amelio, fenomenul TikTok

Un exemplu: acum, când scriem despre Charlie D'Amelio, facem un refresh pe contul ei. A postat... ceva acum 17 ore... Un video TikTok de câteva secunde. Are, deja, 14 milioane de vizualizări, peste 3 milioane de like-uri. Tânăra de 16 ani a devenit primul utilizator de TikTok care a depășit 100 de milioane de abonați. Insistăm, rețineți numele ăsta: Charli D'Amelio. Americanca din Norwalk, Connecticut, a ajuns la performanțele astea în social-media după doar un an și jumătate în aplicație.

Reality show-ul „Cină cu D’Amelios”

E o discuție planetară despre Charlie D’Amelio și a început după o controversă privind comportamentul ei într-un videoclip de pe YouTube. În primul episod din reality show-ul familiei sale, „Cină cu D’Amelios”, fanii au susținut că vedeta a acționat fără respect față de bucătarul personal care le-a pregătit cina, conform BBC.

Peste 600.000 de fani s-au dezabonat rapid în semn de protest. Cu toate acestea, controversa a dispărut după ce D’Amelio a distribuit un videoclip în care și-a cerut scuze pentru acțiunile sale și a promis că se va purta mai frumos de aici încolo.

Ea a publicat pe Twitter un mesaj în care le mulțumește fanilor pentru realizarea ei record de duminică: „100 de milioane de oameni care mă susțin … cu adevărat nu pot să cred că acest lucru este real”, a scris ea.

Oferte de milioane

Tânăra de 16 ani a început – la fel ca mulți  – pe TikTok, unde distribuia videoclipuri în care – wow! – dansa în dormitorul ei. Profilurile ei în social-media – atât cel de pe TikTok, cât și cele de pe alte platforme – au ajuns virale în ultimul an. Ea a devenit prima persoană care a atins 50 de milioane de abonați în aprilie. Și Charlie D’Amelio a început să se vadă și în afara social-media. În filme, de exemplu.

A debutat în lungmetrajul animat din 2019 „Stardog și Turbocat”, interpretând vocea alături de Luke Evans, Bill Nighy și Gemma Arterton.

Vedeta TikTok a colaborat cu branduri cunoscute la nivel mondial de fashion și linii de machiaj. De asemenea, are și o băutură numită după ea la Dunkin ‘Donuts.

Prima ei carte, „Charli: The Ultimate Guide To Keeping It Real”, va fi lansată la sfârșitul acestui an.

Potrivit Forbes, astfel de tranzacții i-au adus aproximativ 4 milioane de dolari doar în ultimul an.

Charli D’Amelio. Controverse

D’Amelio s-a trezit în centrul unei alte controverse la începutul acestui an, când au apărut informații false despre faptul că ea a creat tendința de dans „Renegade” – ceva care a venit de fapt de la Jalaiah Harmon, un adolescent de culoare din Atlanta, Georgia.

În timp ce D’Amelio nu a susținut niciodată că a creat dansul, confuzia a stârnit afirmații că algoritmul TikTok a arătat o prejudecată rasială neintenționată.

Sursă foto: Facebook/ Charli D’Amelio

Cookies