Prison Island, unul dintre cele mai încărcate de istorie obiective turistice din Zanzibar! (P)

30 aug. 2022
56 Afișari
Prison Island, unul dintre cele mai încărcate de istorie obiective turistice din Zanzibar! (P)
Prison Island, unul dintre cele mai încărcate de istorie obiective turistice din Zanzibar! (P) | Sursă foto: Pixabay.com

Farmecul Africii atrage, an de an, tot mai mulți turiști. Acest continent imens se caracterizează printr-o mare varietate de forme de relief, de la marele deșert Sahara care acoperă partea de nord până la junglele în care trăiesc cele mai interesante specii de animale sau la vârfuri muntoase cu înălțimi mai mari de 5 000 de metri.

Una dintre cele mai îndrăgite destinații se află pe coasta de est a Africii, în Oceanul Indian. Este vorba de arhipelagul cunoscut sub numele de Zanzibar.

Principalele obiective turistice din Zanzibar

Arhipelagul are o suprafață de 2 461 de kilometri pătrați și este format din două insule: Unguja și Pemba. Cu aproximativ 1 500 000 de locuitori, face parte din Tanzania, o fostă colonie britanică devenită independentă în 1964.

Atunci când vine vorba despre obiective turistice Zanzibar, mulți turiști europeni se gândesc în primul rând la plaje. Trebuie spus că există mari diferențe între cele aflate în partea de vest, spre continent, și cele situate în est, adică spre largul oceanului. În vest există plaje înguste, cu ape adânci chiar și în apropierea țărmului foarte fragmentat și cu multe recife de corali. În schimb, plajele din vest sunt largi, cu nisipuri albe și fine și cu o coborâre foarte lină spre mare, care le face preferate inclusiv de familiile cu copii.

În aceste locuri mărginite de palmieri superbi și ape cristaline poți să te bucuri pur și simplu de băi de soare, dar ai și varianta unor experiențe mai dinamice, precum snorkeling și scufundări, windsurfing, schi nautic sau înot cu delfinii.

Prison Island, unul dintre cele mai încărcate de istorie obiective turistice din Zanzibar! (P)
Prison Island, unul dintre cele mai încărcate de istorie obiective turistice din Zanzibar! (P) | Sursa foto: Pixabay.com

Pe lângă plaje, unul dintre cele mai îndrăgite obiective turistice din Zanzibar este vechea capitală, cunoscută sub numele de Stone Town, parte a orașului actual Zanzibar City. Un tur îți va permite să admiri clădirile din piatră ridicate de-a lungul secolelor de numeroasele popoare care au stăpânit aceste locuri: arabi, portughezi, britanici sau indieni.

Vei avea ocazia să vizitezi casa în care s-a născut Freddie Mercury, solistul formației Queen și unul dintre cei mai cunoscuți muzicieni ai tuturor timpurilor. De asemenea, pot fi admirate biserici aparținând mai multor religii și confesiuni, precum și fosta piață de sclavi sau minunatele grădini Forodhan.

Vizita în Prison Island, printre cele mai interesante experiențe africane

Prison Island, legendara Insulă a închisorii, se înscrie pe lista celor mai încărcate de istorie obiective turistice din Zanzibar. Situată la numai 5 kilometri nord-vest de Stone Town, insula a fost gândită drept sediu pentru o închisoare, fără a fi folosită vreodată în acest scop. În schimb, în secolul al XIX-lea aici au fost ținuți prizonieri sclavii răzvrătiți, iar mai târziu mica insulă a devenit centru de carantină pentru suferinzii de ciumă galbenă.

Între timp, insula a depășit acest trecut întunecat, iar astăzi este cunoscută în primul rând ca sălaș al țestoaselor de uscat, specie endemică acestui loc. Turiștii pot să hrănească țestoasele, să vadă cuiburile în care acestea depun ouăle, dar și să înoate în apele azurii din apropierea coastelor.

Odată ajuns în arhipelag, vei descoperi și alte obiective turistice Zanzibar, la fel de interesante, care te vor convinge de frumusețea coastei africane de la Oceanul Indian și îți vor oferi o experiență unică!

Cookies