Priorităţile noului buget al Capitalei: subvenţionarea gigacaloriei, a transportului şi continuarea investiţiilor

de:
02 apr. 2011
0 afișări
Priorităţile noului buget al Capitalei: subvenţionarea gigacaloriei, a transportului şi continuarea investiţiilor

„În momentul ăsta, în discuţiile care se poartă (n.r. pentru un nou proiect de buget) avem trei obiective. Primul este de a avea asigurată protecţia pentru populaţie în ceea ce priveşte gigacaloria. În al doilea rând să putem avea transportul asigurat, iar în al treilea rând continuarea investiţiilor”, a declarat primarul general, în timpul unei vizite de lucru pe şantierul lucrării Penetraţie Splaiul Independenţei-Ciurel-Autostrada Bucureşti-Piteşti. De altfel, această lucrare este una din investiţiile care rămasese fără bani pentru acest an în urma bugetului votat de consilierii generali pe 28 februarie, dar care, în urma negocierilor purtate de primar cu consilierii generali ar putea primi finanţare într-o nouă formă de buget ce urmează a fi aprobată săptămâna viitoare.

Alături de această lucrare, Sorin Oprescu a spus că pe lista priorităţilor în noua formă de buget se află şi Centrul Istoric, Străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu şi finalizarea primei etapei a Diametralei Nord-Sud Buzeşti-Berzei-Uranus.

Surse din cadrul Primăriei Generalei au declarat pentru B365.ro că şi bugetul pentru proiectul autostrazii suspendate, numită oficial drum expres – inelul median al Capitalei, a fost suplimentat. Astfel, după ce pe 28 februarie bugetul pentru acest proiect a fost redus de la 5.976.000 lei la 1.976.000 lei, în urma negocierilor edilul-şef ar fi obţinut pentru această lucrare un buget de aproximativ patru milioane lei.

„În Consiliu sunt şi oameni care gândesc în sensul constructiv al lucrurilor, nu în sensul distructiv. Eu cred că o să existe înţelepciunea necesară să nu ne apucăm să dăm peste cap toate lucrurile”, a spus primarul general referitor la atitudinea consilierilor generali vizavi de noul proiect de buget care fi supus aprobării.

Referitor la o nouă scumpire a biletelor RATB, anunţată de anul trecut, Sorin Oprescu a spus că „dacă va fi o scumpire”, aceasta va fi una modică pe care să poată suporta şi populaţia.

Cookies